PS Siluan, Episcopul Orheiului, a oficiat  Liturghia Darurilor mai înainte sfinţite la Biserica din s. Ruseștii Noi, r. Ialoveni

Miercuri, 10 aprilie 2024, având binecuvântarea ÎPS Vladimir, Preasfințitul Siluan, Episcop de Orhei, Vicar mitropolitan, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Liturghia Darurilor mai înainte sfinţite la Biserica din s. Ruseștii Noi, r. Ialoveni.

Cu acest prilej în dimineața zilei, Preasfinția Sa a fost întâmpinat de către Prot. Anatolie Stefanov, protopopul raionului Ialoveni și parohul bisericii.

La slujba praznicală, prilejuită celebrării a de 500 de ani de la prima atestare a localității Ruseștii Noi, au fost prezenți reprezentanți ai autorităților locale și numeroși creștini.

După săvârșirea Sfintei Liturghii, a fost oficiat un Tedeum. În continuare Preasfințitul Siluan le-a mulțumit tuturor celor prezenți pentru rugăciunea comună din această zi, și i-a felicitat pentru lucrările frumoase realizate în această localitate.

„Cânta-voi Domnului, binefăcătorului meu, cânta-voi numelui Domnului Celui-Preaînalt», aduce mulțumire proorocul David și ne îndeamnă și pe noi să nu uităm să-I mulțumim lui Dumnezeu pentru toate. Să-i mulțumim pentru că avem prilejul de a ne aduna și sărbători astfel de evenimente frumoase, cum este cel de astăzi. Numai mulțumind și fiind recunoscători, Dumnezeu ne va oferi ajutor și sprijin, pentru a realiza și alte lucruri frumoase, precum sunt cele făcute în această localitate, ” a menționat Ierarhul.

Totodată, PS Siluan a transmis mesajul de felicitare și binecuvântare a Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir cu prilejul acestei sărbători.

La rândul său, Prot. Anatolie Stefanov i-a mulțumit Preasfinției Sale pentru rugăciunile comune către Bunul Dumnezeu și tuturor credincioșilor pentru că au împărtăşit bucuria acestei sărbători.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *