La Mănăstirea Curchi a fost săvârșită Taina Sfântului Maslu cu prilejul pomenirii Sfântului M. Mc. Pantelimon

Astăzi, 27 iulie/9 august 2016, în prezența a numeroși credincioși, la mănăstirea Curchi a fost săvârșită Taina Sfântului Maslu de obște de către un sobor de preoți în frunte cu PC Părinte Arhimandrit SILUAN (Șalari), Starețul așezământului monahal.

În ziua pomenirii Sfântului M. Mc. Pantelimon, după săvârșirea Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii, în curtea mănăstirii a fost oficiată Taina Sfântului Maslu, care este lucrarea sfântă săvârșită în numele Sfintei Treimi, de către preoții Bisericii, prin care se împărtășește credincioșilor bolnavi harul nevăzut al tămăduirii sau ușurării suferințelor trupești și întărirea sufletească.

Cu această ocazie starețul mănăstirii a venit către creştinii prezenți la această sfântă taină cu un cuvânt de învăţătură în care a menţionat că Taina Sfântului Maslu, una din cele şapte Sfinte Taine ale Bisericii Ortodoxe, aduce vindecare trupească şi sufletească.

„În Sfintele Evanghelii și în toate rugăciunile din rânduiala Sfântului Maslu Dumnezeu este invocat ca „Doctorul sufletelor și trupurilor noastre, a Cărui milă este nemăsurată…”, iar după fiecare rugăciune și invocare, credincioșii cântă: „Stăpâne, Hristoase, Multmilostive, miluiește și tămăduiește pe robii Tăi”. Însăși cântarea îl arată pe Mântuitorul Hristos ca „Vindecătorul și ajutătorul celor ce sunt în dureri”. De la Dumnezeu prin rugăciune se cere: „tămăduire neputinciosului robului Său… cel ce mult a greșit”, a menționat PC Părinte Arhim. Siluan.

„Unule, Cel ce eşti grabnic spre ajutor, Hristoase, arată de sus grabnică cercetare robilor Tăi celor ce pătimesc; izbăveştei de boli şi de durerile cele amare; ridicăi ca să Te laude şi să Te slăvească neîncetat, pentru rugăciunile Născătoarei de Dumnezeu, Unule, Iubitorule de oameni.” (Tropar din slujba Sfântului Maslu)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *