ÎPS Mitropolit Vladimir dimpreună cu mai mulți slujitori din Republica Moldova, a săvârșit Sfânta Liturghie la biserica „Nașterea Maicii Domnului” din Padova, Italia

În data de 6 octobrie a.c., Înalt Prea Sfințitul Mitropolit Vladimir dimpreună cu mai mulți slujitori din Republica Moldova, a săvârșit sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la biserica cu hramul „Nașterea Maicii Domnului” din Padova, Italia.

La serviciul divin au participat zeci de compatrioți de ai noștri care se află de ani buni în Italia și care au venit să împartă bucuria acestui eveniment deosebit cu Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova și oaspeții prezenți.

Această zi a fost una deosebită și pentru Protopopul de Soroca, Prot. Mitr. Nicolae Craveț, care cu ocazia zilei de naștere a fost decorat de către Înalt Prea Sfinția Sa cu Ordinul „Meritul Bisericesc” gr. II, în semn de aleasă apreciere pentru munca depusă spre binele și mărirea Bisericii Ortodoxe din Moldova.

După serviciul divin, Vlădica Vladimir s-a adresat către credincioși cu un frumos cuvânt de felicitare, în care a menționat despre unitatea exemplară a acestora și dragostea permanentă pe care o au față de cele sfinte exprimată prin fapte concrete, menite să țină credința vie și să perpetueze valorile noastre sacre chiar și în depărtare de casă.

Totodată Mitropolitul a venit cu sincere mulțumiri și către autoritățile italiene care au primit cu brațele deschise comunitatea moldovenească, permițându-i să se integreze, totodată păstrându-și și valorându-și tradițiile spirituale și culturale definitorii.

Înalt Prea Sfinția Sa a mai îndemnat pe cei prezenți să fie și în continuare la fel de dedicați tezaurului duhovnicesc pe care îl poartă în suflete, să nu uite niciodată de rădăcinile lor și să promoveze și mai departe neamul și țara natală prin binecunoscuta bunăvoință, cinste și hărnicie moldovenească.

La rândul său, părintele-paroh a mulțumit ÎPS Mitropolit Vladimir pentru bunăvoința de a fi alături de enoriașii sfântului lăcaș în această binecuvântată zi, pentru grija permanentă pe care o poartă celor aflați departe de casă și pentru frumoasele și sincerele îndemnuri adresate credincioșilor.

Totodată părintele a venit cu cuvinte de recunoștință și către Preacuviosul Părinte Arhimandrit Siluan (Șalaru), stareț al Sfintei Mănăstiri Curchi care, dimpreună cu corul așezământului monahal a venit pe pământurile Padovei pentru a da laudă lui Dumnezeu și pentru a se veseli întru rugăciune cu cei de o credință și un cuget.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *