Vizită de lucru la mănăstirea Suruceni

În dimineața zilei de 11 octombrie, ÎPS Mitropolit Vladimir însoțit de secretarul mitropolitan Prot. mitr. Vadim Cheibaș a efectuat o vizită de lucru la mănăstirea „Sf. Mare Mucenic Gheorghe” din s. Suruceni, r. Ialoveni, unde s-a familiarizat cu activitatea obştei, precum și cu etapele de realizare a lucrărilor de renovare şi reconstrucţie a acestui aşezământ monahal.

Înalții oaspeți au fost întâmpinați călduros de către Preacuviosul părinte Arhimandrit Siulan (Șalaru) starețul Sfintei Mănăstiri Curchi, Protopop de Orhei, Exarh al Mănăstirilor Mitropoliei Moldovei, dimpreună cu stareța mănăstirii, Egumena Epistima (Goncearenco).

Cu această ocazie, egumena Epistima, i-a raportat Întâistătătorului despre realizările în domeniul învățământului teologic în cadrul Seminarului Teologic Liceal de Fete „REGINA MARIA” care funcționează pe teritoriul mănăstirii, precum și despre etapele de realizare a lucrărilor de renovare şi reconstrucţie a mai multor obiective din patrimoniul mănăstiresc.

Mitropolitul s-a arătat mulţumit de munca depusă, apreciind capacităţile de organizare şi mobilizare a maicii Epistimia, precum şi truda depusă de către surorile mănăstirii, dar şi de profesorii care muncesc zi de zi în cadrul Seminarul Teologic Liceal.

La rândul său, Egumena Epistima a mulţumit Arhiereului pentru bunăvoinţa de a vizita această mănăstire istorică, dar mai ales pentru sprijinul constant pe care îl oferă pentru renaşterea acesteia. În acest context, stareța mănăstirii a declarat că şi în continuare se va munci în aceleaşi tempouri, pentru ca în cel mai scurt timp aşezământul să redevină perla de odinioară a Ortodoxiei din interfluviul Pruto-Nistrean.

Sursa: www.mitropolia.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *