Ierarhul Orheiului, PS Episcop Siluan, a oficiat sfințirea Crucii din satul Berezlogi, r. Orhei

Duminică, 12 iulie 2020, în ziua prăznuirii Sfinților Apostoli Petru și Pavel, Preasfințitul Siluan, Episcop de Orhei și Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a întregii Moldove, a săvârșit slujba de sfințire a Crucii înălțate în apropiere de localitatea Berezlogi, r. Orhei.

Din vremuri stravechi, poporul nostru a fost creștin, iar sentimentul său religios l-a materializat prin dăruirea jertfelnica cu care și-a ridicat sfintele lăcașuri de închinare. Pe lângă biserici, o categorie aparte, a acestor locuri închinate lui Dumnezeu, o constituie crucile și răstignirile.

Evocând Crucea, ne amintim de Hristos Cel Înviat și de învierea noastră, a fiecăruia în parte. Iar prin cântarea „Crucii Tale ne închinăm Hristoase şi Sfântă Învierea Ta o lăudăm şi o mărim” ne asumăm Crucea în speranţa Învierii.

În cuvântul de la sfârșitul slujbei, Episcopul Siluan de Orhei a mulțumit creștinilor care au contribuit la ridicarea acestei cruci, dorindu-le ca această faptă să le fie spre zidire sufletească. Totodată Ierarhul Orheiului  a vorbit despre importanța Sfintei Cruci pornind de la cuvintele Sfântului Apostol Pavel: „Căci cuvântul crucii, pentru cei ce pier, este nebunie; iar pentru noi, cei ce ne mântuim, este puterea lui Dumnezeu” (I Corinteni 1, 18).

„Crucea este semnul iubirii dintre noi și semnul iubirii lui Dumnezeu pentru noi…”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *