Stareţii din cuprinsul Eparhiei Chişinăului decorați cu medalia comemorativă „Mitropolitul Gavriil Bănulescu-Bodoni”

În după amiaza zilei de luni, 30 septembrie, ÎPS Mitropolit Vladimir a convocat la reședința mitropolitană stareţii din cuprinsul Eparhiei Chişinăului.

Fețele bisericești au fost decorate cu medalia comemorativă „Mitropolitul Gavriil Bănulescu-Bodoni”, prilejuită aniversării a 200 de ani de la înființarea Eparhiei de Chișinău și Hotin.

Vlădica Vladimir a mulțumit confraților slujitori pentru munca titanică depusă la redeshiderea și renovarea așezămintelor monahale, totodată rugându-i pe preacuvioșii părinți și preacuvioasele monahii să-l pomenească în sfintele rugăciuni.

În continuare, Arhimandritul Siluan (Şalaru), preşedintele Departamentului Mănăstiri şi Viaţă Monahală, l-a felicitat pe Întâistătător cu ocazia aniversării celor două secole de la înființarea Eparhiei Chișinăului și Hotinului și cu faptul că este cel mai longeviv Mitropolit de la Ierarhul Gavriil Bănulescu-Bodoni încoace.

Cu această ocazie, părintele Siluan i-a urat Înalt Prea Sfinției Sale să păstorească încă mulți ani înainte cu destoinicie la cârma Bisericii Ortodoxe din Moldova. Totodată, Părintele Arhimandrit i-a mulțumit Arhipăstorului pentru grija părintească și pentru organizarea osârdioasă a evenimentului jubiliar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *