Slujire arhierească în Duminica a XIX-a după Cincizecime, de hramul bisericii „Sf. Cuv. Parascheva” din Strășeni

În Duminica a XIX-a după Cincizecime și prăznuirea Sfintei Cuvioasei Parascheva, ÎPS Mitropolit Vladimir, Întâistătător al Bisericii Ortodoxe din Moldova a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în biserica „Sf. Cuv. Parascheva” din orașul Strășeni, cu prilejul sărbătoririi hramului bisericii și a orașului.

Alături de Întâistătător s-a rugat PS Siluan, Episcop de Orhei, Vicar mitropolitan, Prot. mitr. Vadim Cheibaș, secretar mitropolitan, Prot. mitr. Veaceslav Cazacu, Protopop de Strășeni și paroh al bisericii „Sf. Parascheva”, precum și un sobor de preoți și diaconi.

La eveniment a participat reprezentați ai autorităților publice locale, precum și numeroși credincioși strășeneni.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de corul mixt al parohiei „Sf. Cuv. Parascheva”.

La Vohodul mic, Prot. mitr. Veaceslav Cazacu a fost decorat în semn de recunoștință și pentru eforturile depuse întru propășirea Bisericii Ortodoxe din Moldova, cu Ordinul „Sf. Irh. Gavriil Bănulescu-Bodoni”.

În cadrul slujbei, diaconul Simeon Țurcanu a fost hirotonit preot pe seama bisericii cu hramul „Sf. Cuv. Parascheva” din localitatea Tohatin, mun. Chișinău, iar ipodiaconul Iuvenalie Coadă a primit hirotonia în diacon, pe seama Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului” .

După Liturghie a fost oficiat un Tedeum de mulțumire către Sfânta Cuvioasa Parascheva – Ocrotitoarea Moldovei și a orașului Strășeni, iar mai târziu, Înaltpreasfințitul Vladimir i-a felicitat pe credincioși cu ocazia hramului și a îndemnat adunarea drept-măritoare să ia aminte și mai departe la învățătura Sfintei Scripturi.

La rândul său, părintele Veaceslav Cazacu a mulțumit Arhipăstorului și Episcopului Vicar pentru bunăvoința părintească.

Mai târziu, în amintirea acestei frumoase zile, Mitropolitul Vladimir a împărțit credincioșilor iconițe și literatură duhovnicească.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *