PS Siluan al Orheiului a liturghisit în mijlocul credincioșilor parohiei „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” din s. Peresecina, r. Orhei

Marți, 22 octombrie 2019, în ziua prăznuirii Sfântului Apostol Iacov al lui Alfeu, Preasfințitul Siluan, Episcop de Orhei și Vicar al Mitropoliei Moldovei, având binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în mijlocul credincioșilor parohiei „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” din s. Peresecina, r. Orhei.

Vizita Ierarhului a fost primită cu multă căldură de către creștinii parohiei în frunte cu părintele paroh, Andrei Godoroja, și  de un impresionant sobor de preoți și diaconi din care au făcut parte slujitori din cuprinsul Vicariatului de Orhei.

La Vohodul mic, pentru merite deosebite în rodnica activitate pastoral-misionară și socială, părintele Andrei Godoroja, a fost decorat cu dreptul de a sluji Sfânta Liturghie cu Ușile Împărătești deschise până la Tatăl Nostru.

După citirea pericopei evanghelice, PS Episcop Siluan de Orhei a rostit un cuvânt de zidire duhovnicească și binecuvântare în care a vorbit despre Sfântul Iacov al lui Alfeu, care a fost unul dintre cei 12 Apostoli ai Mântuitorului Iisus Hristos.  „Fiecare dintre ucenicii Mântuitorului, în toate relațiile lor de pe acest pământ, nu au căutat în nici un fel să-şi urmărească propria dorinţă, ci dorinţa Celui care i-a trimis. Apostolii au fost chemaţi să propovăduiască învățătura Sa tuturor popoarelor. Însă viața lor trebuie să fie pentru noi nu doar o amintire a cărorva fapte din trecut, ci un exemplu viu de trăire”, a menționat PS Siluan.

După Liturghie s-a oficiat înconjorul bisericii și un Tedeum de mulțumire pentru ajutorul primit de la Bunul Dumnezeu în lucrarea înfăptuită. Totodată mai mulți ctitori și binefăcători s-au învrednicit de destincții bisericești.

La final, preotul Andrei Godoroja, parohul bisericii, a mulțumit Ierarhului pentru dragostea și susținerea părintească și pentru bunăvoința și deschiderea față de creștinii din Peresecina.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *