Sfânta Liturghie prilejuită de a 70-a aniversare a Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir

În dangăte de clopote și deosebită bucurie duhovnicească, Soborul de Arhierei, Preoți și enoriașii Catedralei mitropolitane “Nașterea Domnului” din mun. Chișinău au întâmpinat pe omagiatul zilei de astăzi, ÎPS Mitropolit Vladimir, care a oficiat Liturghia praznicală cu ocazia aniversării celor 70 de ani de la naștere.

După serviciul divin, Mitropolitul Vladimir a primit felicitările numeroșilor slujitori și credincioși prezenți la Catedrală, printre aceștia numărându-se: ÎPS Meletie, Mitropolit de Cernăuți și Bucovina, ÎPS Sava, Arhiepiscop de Tiraspol și Dubăsari, ÎPS Anatolie, Arhiepiscop de Cahul și Comrat, ÎPS Petru, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, ÎPS Nicodim, Arhiepiscop de Edineț și Briceni, PS Ioan, Episcop de Soroca și Vicar mitropolitan, PS Siluan, Episcop de Orhei și Vicar mitropolitan, PS Vichentie, Episcop al Eparhiei Zlatoust, Prot. mitr. Vadim Cheibaș, Secretar mitropolitan și un inpunător sobor de preoți și diaconi din țară și peste hotare.

ÎPS Meletie a venit cu un mesaj de felicitare din partea Preafericitului Mitropolit Onufrie, Întâistătător al Bisericii Ortodoxe din Ucraina prin care Mitropolit Vladimir a fost decorat cu distincția supremă a Bisericii Ortodoxe din Ucraina – Ordinul „Insemnul Întâistătătorului”

Cu alese urări a venit ÎPS Arhiepiscop Anatolie care, din numele Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova dar și a credincioșilor a subliniat deosebita trudă pe care o depune ÎPS Mitropolit Vladimir pentru consolidarea societății în jurul unor valori spirituale perene și pentru mesajul conciliator promovat în permanență. În context, Înaltpreasfinția Sa a adăugat că și în continuare vor rămâne fii ascultători ai Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir în toată fapta cea bună și binecuvântată.

La final, Mitropolitul a mulțumit tuturor pentru frumoasele și sincerele urări, menționând că toate lucrurile care se fac în Biserica Ortodoxă din Moldova, se fac cu ajutorul Domnului și prin eforturi comune, ceea ce denotă unitatea și dragostea frățească dintre slujitori și credincioși.

Binecuvântând numeroasa adunare, Arhiereul și-a exprimat speranța că și în continuare se va lucra în duhul unității spre propășirea Bisericii strămoșești și a neamului.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *