PS Siluan, Episcopul Orheiului, a liturghisit la Mănăstirea „Sf. Prooroc Ilie” s. Nicoreni, r. Drochia

Joi, 13 octombrie 2022, cu binecuvântatea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove, PS Siluan, Episcop de Orhei, Vicar mitropolitan a liturghisit la Mănăstirea în cinstea Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul din s. Nicoreni, r. Drochia.

Din soborul slujitorilor au făcut parte Prot mitr. Vadim Cheibaș, Secretarul mitropolitan, Starețul mănăstirii, Arhimandritul Vlasie (Ușurelu), Prot. Mitr. Pavel Vuluţă, Protopop de Drochia.

În această zi se împlinesc doi ani de la trecerea la Domnul a vrednicului de pomenire, Arhimandritul Rafail (Bodiu), întemeietorul și primul Stareț al Mănăstirii. Cu acest prilej, după Sfânta Liturghie a fost oficiat un parastas pentru Arhimandritul Rafail. Totodată, Preasfințitul Siluan a sfințit capela ridicată la mormântului părintelui Rafail, dar și o cruce, care va fi fi instalată pe clopotnița Mănăstirii.

Vorbind celor prezenți, Ierarhul Orheiului a menționat că trebuie să prețuim și să continăm lucrarea înfăptuită de Arhimandritul Rafail. „Am înălțat astăzi rugăciuni pentru sufletul Arhim. Rafail, rugându-L pe bunul Dumnezeu ca să așeze sufletul lui nemuritor alături de drepții Săi. Lucrul frumos început de părintele Rafail este contiunat și după trecerea sa la cele veșnice. Atunci când pierdem un om drag din această viață, un confrate sau un părinte, avem încredințarea că am câștigat un răgător în Patria cerească, în Biserica triumfătoare, un mijlocitor pentru noi în fața Tronului Ceresc. Ne bucărăm cu ucenicii pr. Rafail contină marea lucrare începută de vrednicul lor stareț, dar și mai îmbucurător este că Biserica cea vie își continuă viața și se consolidează în jurul acestei Mănăstiri,” a menționat Preasfinția Sa.

De asemenea, PS Siluan a transmis din partea IPS Mitropolit Vladimir un mesaj de binecuvântare arhimandritului Vlasie, obștii, slujitorilor coliturghisitori și numeroșilor creștini care au participat la rugăciunea comună.

La rândul său, Arhimandritul Vlasie a mulțumit Preasfinției Sale pentru dragostea părintească, susținerea și purtarea de grijă ce o are față de această vatră monahală din nordul Republicii Moldova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *