PS Siluan, Episcopul Orheiului, a liturghisit la Biserica „Minunea Sf. Arhanghel Mihail” din loc. Vâșcăuți, r. Orhei

Luni, 19 septembrie 2022, în ziua pomenirii minunii Sfântului Arhanghel Mihail în Colose, Preasfințitul Siluan, Episcop de Orhei și Vicar al Mitropoliei Moldovei, a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în mijlocul credincioșilor din loc. Vâșcăuți, r. Orhei, care în această zi și-au serbat hramul. Alături de Preasfinția Sa s-au rugat Protopopul de Orhei, Protoiereul Iulian Rață împreună cu slujitorii Vicariatului Orhei și numeroși creștini.

Cu acest prilej în dimineața zilei, Preasfinția Sa a fost întâmpinat de către preotul Ioan Cenușa, parohul bisericii. La eveniment au fost prezenți alături de clerul slujitor și vicepreședintele raionului Orhei, doamna Marina Cravcenco și primarul localității, d-ul Nița Victor.

Înainte de începerea Sfintei Liturghii Ierarhul Orheiului a citit rugăciunea la reînnoirea Bisericii. La Vohodul mic, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit VLADIMIR,  pentru rodnica activitate pastoral-misionară și socială, preotul Ioan Cenușa a fost decorat cu paleța și dreptul de a purta crucea cu podoabe.

 În cuvântul de învățătură adresat credincioșilor, Preasfințitul Siluan, a vorbit despre sărbătoarea din această zi și rolul pe care-l au îngerii în viaţa creștinilor. «Cela ce faci pe îngerii Tăi duhuri și pe slugile Tale pară de foc» (Ps. 103), spunea Împăratul David, iar după el exclama Biserica noastră la sfintele slujbe, aducând laudă Sfinților Îngeri, care sunt mijlocitorii și ocrotitorii noștri. Pe unul dintre ei, Sfântul Arhanghel Mihail îl cinstim în această zi în mod deosebit, el fiind și ocrotitorul acestui sfânt lăcaș. Îngerii sunt, prin excelenţă, fiinţe doxologice, adică cele care au ca lucrare permanentă rugăciunea. La aceasta ne îndeamnă și pe noi. Să venim în Sfintele noastre Biserici, să înălțăm rugăciuni către Bunul Dumnezeu, să-I mulțumim pentru toate, căci doar aici putem găsi liniștea și ajutorul pentru toate grijile și problemele noastre,» a menționat Ierarhul Orheiului.

Totodată, PS Siluan i-a felicitat pe toți cu Sărbătoarea hramului și i-a îndemnat să rămână în rugăciune, să-l sprijine pe părintele Ioan Cenușa în lucrările desfășurate și să înalțe în continuare rugăciuni de mulțumire și recunoștință către Cel Care ni le oferă pe toate.

Tuturor celor prezenți le-au fost oferite iconițe.

Cu un mesaj de apreciere a venit primarul localității, d-ul Nița Victor, care a mulțumit Ierarhului Orheiului pentru vizita arhierească și grija de credincioși.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *