PS Siluan, Episcopul Orheiului, a liturghisit la Biserica „Acoperământul Maicii Domnului” din loc. Zahoreni, r. Orhei

Sâmbătă, 4 noiembrie2023, în ziua Cinstirea Icoanei Maicii Domnului din Kazan, Preasfințitul Siluan, Episcop de Orhei și Vicar al Mitropoliei Moldovei, a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în mijlocul credincioșilor din loc. Zahoreni, r. Orhei.

Cu acest prilej în dimineața zilei, Preasfinția Sa a fost întâmpinat de către protoiereul Mitr. Gheorghe Golban, parohul bisericii. Înainte de începerea Sfintei Liturghii Ierarhul Orheiului a citit rugăciunea la reînnoirea Bisericii.

În cadrul Sfintei Liturghii Preasfințitul Siluan a adresat un cuvânt de învățătură, în care a menționat: „Sufletul omului nu-și poate găsi liniștea, decât în Dumnezeu. Doar în Biserică, în Casa lui Dumnezeu, prin Sfintele Taine, putem primi harul lui Dumnezeu. În Biserică, omul împovărat de grijile lumii, se poate regăsi pe sine și se întâlni cu Dumnezeu. Poporul nostru, care mereu a trăit acest adevăr, a ridicat Biserici pentru a se ruga și pentru a trăi aceste clipe binecuvântate în preajma lui Dumnezeu.”

Totodată, Preasfinția Sa i-a îndemnat pe toți cei prezenți să rămâie mereu în Biserică, să-și păstreze râvna și credința dreptmăritoare.

După săvârșirea Sfintei Liturghii, s-a făcut înconjorul bisericii și a fost oficiat un Tedeum.

În cadrul Slujbei de astăzi, Preotul paroh, prot. mitr. Gheorghe Golban a fost decorat cu dreptul de a sluji Sfânta Liturghie cu Ușile Împărătești deschise până la Tatăl Nostru și Ordinul„Meritul bisericesc” de gradul II.
De asemenea, mai mulți ctitori au fost menționați cu ordine bisericești și scrisori de recunoștință.

În  încheiere, Protoiereul Gheorghe Golban a mulțumit Preasfinției Sale pentru pentru bunăvoinţa de a împărtăşi bucuria rugăciunii dimpreună cu credincioșii parohiei, pentru îndemnurile părintești primite și frumoasa slujire liturgică de astăzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *