PS Siluan a săvârșit Slujba Înmormântării nou-adormitului Vladimir (Cociorvă), primarul comunei Brăviceni, r. Orhei

 „Căci călători şi pribegi suntem noi înaintea Ta, Doamne” (I Paralipomena 29,15)

Duminică, 4 noiembrie 2018, în curtea Bisericii „Sfântul Mc. Onufrie” din satul Brăviceni, r-nul Orhei, Preasfințitul Siluan, Episcop de Orhei și Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove, a săvârșit Slujba Înmormântării nou-adormitului robul lui Dumnezeu Vladimir (Cociorvă), primarul acestei comune, înconjurat fiind de un sobor de preoți și diaconi din cadrul Vicariatului de Orhei, printre care și parohul bisericii, Protoiereul mitrofor Roman Leu.

Curtea sfântului locaș s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru mulțimea de credincioși, care au venit să înalțe rugăciuni și să-și ia rămas-bun de la cel care le-a fost conducător al localității începând cu anul 2005 și până în prezent.

La Slujba Înmormântării au fost prezenți și reprezentanți ai autorităților centrale și locale, printre care Ex-Președintele țării, dl Petru Lucinschi, Președintele Raionului Orhei, dl Tudor Golub, dar și reprezentanți ai corpurilor diplomatice acreditate în țara noastră.

La finalul slujbei, Preasfinția Sa a transmis mesajul de condoleanțe al Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Vladimir, după care a rostit un cuvânt de mângâiere și compasiune pentru familie, și pentru cei care au fost astăzi alături în comuniunea de rugăciune, menționând că în această frumoasă zi de duminică Dumnezeu a primit la sine pe încă un vrednic fiu al Bisericii Sale:

„Cunoscut de toți drept un suflet curat, blând și generos, va rămâne mereu în amintirea și în inimile noastre ca un bun conducător, credincios cu frică de Dumnezeu, familist exemplar și om de înaltă ținută spirituală care a contribuit considerabil la amenajarea Sfintelor biserici și mănăstiri, dar și la colaborarea fructuoasă între administrația publică locală și preotul paroh Roman Leu.

Trecerea sa neașteptată la Domnul lasă un mare gol în familie şi în întreaga comunitate pe care a condus-o cu respect şi cu priceperea unui bun gospodar.

În aceste momente de grea încercare și tristețe transmitem gândurile noastre  de compasiune familiei îndurerate, dar și tuturor locuitorilor comunei și a celor care l-au cunoscut, pe cel care a fost și va rămâne în amintirea noastră un prieten desăvârşit, primar sufletist, deputat demn în Parlamentul țării noastre, având totodată speranţa că tot ceea ce a făcut domnia sa pentru comunitatea în fruntea căreia s-a aflat nu va fi niciodată dat uitării”, a menționat PS Siluan.

După săvârșirea Prohodului nou-adormitului Vladimir, cortegiul funerar, în dangăte de clopote s-a îndreptat în procesiune spre cimitirul din localitate.

Răspunsurile la Rânduiala înmormântării au fost date de către corul arhieresc al mănăstirii Curchi.

Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească în pace! Veșnica lui pomenire!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *