Părintele Arhimandrit Siluan (Şalari) a coliturghisit alături de ÎPS Mitropolit Vladimir la Mănăstirea Hagimus

În ziua pomenirii Sfântului Voievod Ștefan cel Mare, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a fost întâmpinat cu aleasă bucurie și dragoste fiască de obștea și enoriașii Mănăstirii cu hramul „Sf. Mironosițe Marta și Maria”, Hagimus, unde a oficiat un serviciu divin praznical.

Mai întâi, Chiriarhul a sfințit o impunătoare răstignire din piatră de la poarta așezământului monahal, care va veghea drumul călătorilor, îndreptându-le pașii spre locul de rugăciune și regăsire sufletească a Sfintei Mănăstiri, iar mai apoi, Înaltpreasfinția Sa a săvârșit Liturghia, la care au participat numeroși clerici din țară și de peste hotare, uniți de evlavia și cinstea pe care o poartă pentru Sfântul și Binecredinciosul Voievod al Moldovei.

După slujbă, Părintele Ieromonah Andrei (Cotruță), a mulțumit Mitropolitului din numele său personal, al Maicii Starețe, precum și al tuturor nevoitoarelor, pentru bunăvoința Arhipăstorească a Înaltpreasfinției Sale de a oficia un serviciu divin, sărăbtoresc la Mănăstirea Hagimus în această zi atât de frumoasă și de dragă tuturor creștinilor noștri.

La rândul Său, Vlădica Vladimir a mulțumit pentru primirea călduroasă a obștii mănăstirești și, evocând viața și faptele pline de vitejie și credincioșie ale Sfântului Ștefan cel Mare, i-a îndemnat pe toți cei aflați la slujbă să ia aminte la toate cele făcute de Domnitor pentru binele și mărirea Sfintei Biserici Ortodoxe și pentru dăinuirea neamului nostru.

În semn de recunoștință pentru eforturile considerabile depuse spre edificarea complexului monahal, Domnul Vlad Filat, ctitor principal al Mănăstirii „Sf. Mironosițe Marta și Maria”, prezent la eveniment, a primit în dar din partea obștii o frumoasă icoană cu chipul Voievodului Ștefan cel Mare, însoțită de îndemnurile de a continua faptele Domniei Sale îndreptate spre valorificarea și promovarea patrimoniului spiritual al neamului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *