Ospăț euharistic în parohia cu hramul „Minunea Arh. Mihail” din s. Susleni, r. Orhei

 Recent, în ziua de 28 octombrie/10 noiembrie 2015, credincioșii parohiei cu hramul „Minunea Arh. Mihail” din s. Susleni, r-ul Orhei, au îmbrăcat haine de sărbătoare pentru a participa la slujba de sfințire a interiorului bisericii.

În dimineața zilei, PC Părinte Arhimandrit Siluan (Șalari) Protopop de Orhei și Exarh al Mănăstirilor din cuprinsul Mitropoliei Moldovei, a fost întâmpinat cu multă căldură, cu pâine și sare de către parohul localității, Prot. mitr. Octavian Cocu, dimpreună cu credincioșii săi.

Înainte de sfânta și dumnezeiasca Liturghie, PC Părinte Protopop Siluan, înconjurat de un sobor preoțesc, a săvârșit cu binecuvântarea ÎPS Părinte Mitropolit Vladimir, slujba de resfințire a interiorului bisericii după ample lucrări de renovare cu aportul ctitorilor.

În timpul sfintei Liturghii, Părintele Arhimandrit Siluan a rostit ectenia întreită morțească, pomenind pe toți întemeitorii și ctitorii acestui sfânt locaș trecuți la cele veșnice.

După rugăciunea domnească corul de copii din parohie a bucurat sufletele credincioșilor, interpretând cu glasurile lor angelice un buchet de cântări bisericești.

După săvârșirea unui solemn Te Deum de mulțumire, Părintele Protopop Arhim. Siluan (Șalari) a vorbit credincioșilor despre importanța bisericii și despre misiunea ei în societatea contemporană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *