Mesajul de felicitare al PS Siluan, Episcopul Orheiului, adresat Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir, cu prilejul aniversării a 34 de ani de arhierie

Cu prilejul aniversării a 34 de ani de la hirotonia în dumnezeiasca vrednicie și înalta treaptă a Arhieriei, ne îndreptăm către păstorul nostru cel bun și vrednicul trimis al mântuirii noastre, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir, cu cele mai alese gânduri de bine și belșug de bucurii.

Păstorind o perioadă de peste trei decenii Biserica Ortodoxă din Moldova, ați binevestit cu timp și fără de timp Evanghelia lui Hristos, poporului binecredincios din țara noastră. În toți acești ani, ați purtat de grijă pentru turma cuvântătoare, învățând fiii Bisericii credința cea dreaptă și viața creștină cea bună.

Slujirea unui arhiereu este „purtarea preoţiei lui Hristos”, pe care o trăieşte pe parcursul întregii sale vieți în diferite chipuri.  Se mistuie în rugăciune pentru oameni, se jertfeşte în slujirea pentru popor, caută și ridică oaia cea pierdută pe umerii săi. Nu așteaptă răsplată pentru faptele sale de la oameni, însă adesea simte în trupul său răni din partea celor cărora le-a făcut bine şi bea paharul feluritelor încercări.

Vă dorim ca trăirea cu vrednicie a acestei slujiri să vă aducă și răsplata Mântuitorului Hristos, Care să Vă va ofere din belșug darurile Sale. Îl rugăm pe Milostivul Dumnezeu să Vă dăruiască în continuare aceeași dragoste față de Biserică și popor, să Vă întărească să cârmuiţi cu înţelepciune turma iubitoare de Hristos. Să Vă binecuvânteze cu aceiași chibzuință, înțelepciune, onestitate și dragoste față de cele sfinte și de popor.

Întru mulți și binecuvântați ani, Înaltpreasfințite Stăpâne!

Cu fiască dragoste,

 SILUAN,  

Episcop de Orhei,

Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove,

Egumen al Sfintei Mănăstiri Curchi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *