Mesaj de felicitare la 26 de ani de slujire în treapta de arhiereu a ÎPS Mitropolit Vladimir, adresat din partea Sfintei Mănăstiri Curchi

Înaltpreasfinţiei Sale,

 

Înaltpreasfinţitului VLADIMIR,

 

Mitropolit al Chişinăului şi întregii Moldove

 

Înaltpreasfinţia Voastră,

Vă felicit cordial cu ocazia acestei importante aniversări din viaţa Dumneavoastră – 26 de ani din ziua hirotoniei în treapta arhierească.

Viaţa fiecăruia dintre noi este consecinţa unei chemări a lui Dumnezeu. „El a zis şi s-au făcut cele ce sunt”. Venirea pe lume a unui om stă sub semnul chemării creatoare a lui Dumnezeu.

Suntem trimişi pe pământ cu rosturi tainice pe care doar El le cunoaşte desăvârşit. Pe măsură ce libertatea noastră (opţiunile noastre) ne armonizează viaţa cu intenţiile lui Dumnezeu faţă de noi, ajungem să ne înţelegem menirea pentru care am fost zidiţi şi aşteptările pe care El le are de la noi.

Naşterea şi viaţa Preasfinţiei Voastre „au oferit” lui Dumnezeu posibilitatea de a Vă chema acum 26 de ani la treapta arhieriei, într-o zi plină de semnificaţie: În ziua prăznuirii icoanei cu chipul Maicii Domnului de Kazan, v-aţi învrednicit de a primi binecuvântarea Duhului Sfânt, prin care aţi devenit Episcop al Bisericii Ortodoxe Ruse.

Fie ca Bunul Dumnezeu să Vă daruiască sănătate și  înţelepciune, pentru a trăi viaţa ca un dar a lui Dumnezeu, cultivat prin credinţă şi fapte bune, fiind un bun exemplu, neclintită piatră de temelie a Bisericii lui Hristos.

Rugăm pe Bunul Dumnezeu să vă dăruiască şi de acum înainte multe şi frumoase aniversări ca arhiereu al lui Hristos pe pământ, al Bisericii Sale, precum şi rodnice şi binecuvântate împliniri în Via Domnului, spre slava lui Dumnezeu şi spre mântuirea credincioşilor.

Vă dorim să Vă bucuraţi pururea de binecuvântarea Mântuitorului Hristos, chipul desăvârşit al evlaviei şi al ascultării, Care, „S-a făcut tuturor celor care Îl ascultă pricină de mântuire veşnică” (Evrei 5, 8-9), iar noi, urmându-Vă ca pe Părintele nostru duhovnicesc, să umblăm „întru viaţă sfântă şi evlavie” (II Petru 3, 11).

ISPOLA ETI DESPOTA! ÎNTRU MULȚI ANI STĂPÂNE!

 

Cu fiască ascultare și dragoste,

Arhimandrit SILUAN (Șalari),

Stareț al Sfintei Mănăstiri Curchi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *