Luminata Sărbătoare a Învierii Domnului prăznuită la Mănăstirea Curchi

Învierea Ta, Hristoase, îngerii o laudă în ceruri şi pe noi pe pământ ne învredniceşte, cu inimă curată să Te mărim. (Stihiră din Slujba Învierii)

Praznicul praznicelor și sărbătoarea sărbătorilor – Învierea Domnului – a adunat în noaptea Învierii mulțime de credincioși, care au venit să se bucure de măreția sărbătorii împreună cu obștea Sfintei Mănăstiri Curchi.

În mireasma sărbătorească a marelui praznic de astăzi, stăpânit de cele mai sfinte și mai înălțătoare sentimente, Preasfințitul Siluan, Episcop de Orhei, Vicar mitropolitan și Stareț al Sfintei Mănăstiri Curchi, înconjurat de soborul preoțesc și diaconesc al mănăstirii, a oficiat Slujba Praznicului Sfintelor Paști.

Și în acest an, cu sufletele învăluite de simțăminte înalte, credincioși din întreaga țară  au venit în fața Sfântului Altar al Catedralei centrale a mănăstirii pentru a primi în mâini și în inimi lumină din Lumina cea neapusă a Învierii lui Hristos, răsărită din mormântul cel dătător de viață din Ierusalim, cu care au participat la slujba Învierii, prezenți fiind și reprezentanți ai autorităților centrale și locale, teologi, ctitori, personalități culturale și academice din țară și de peste hotarele ei.

Ca de obicei, priveliștea încântătoare a acestui măreț eveniment a fost redată și împodobită de sublimele cântări pascale interpretate cu multă măiestrie de Corul arhieresc al Mănăstirii Curchi.

Cu prilejul prealuminatului și mântuitorului praznic al Învierii Domnului, Preasfințitul Siluan, Episcop de Orhei, a dat citire în cadrul Sfintei Liturghii,Pastoralei Chiriarhului Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Mitropolit Vladimir.

Spre finalul Sfintei Liturghii, majoritatea credincioșilor prezenți s-au împărtășit cu Sfintele Taine, ca o încununare a nevoinței și urcușului duhovnicesc din perioada postului.

După dumnezeiasca slujbă, Starețul mănăstirii a binecuvântat și sfințit ofrandele de sărbătoare aduse de credincioși.

Slujba Pascală a fost transmisă în direct de postul de televiziune Canal 2, care a oferit posibilitatea celor aflați țintuiți la pat sau departe de hotarele țării să se împărtășească de bucuria Învierii Domnului nostru Iisus Hristos.

Praznicul Paștilor din acest an să Vă fie spre spor duhovnicesc și spre veselie curată întru Domnul, ca noi toți – fii și fiice ai Sfintei Biserici Ortodoxe – într-un glas și într-un cuget, să vestim lumii întregi că:

HRISTOS A ÎNVIAT!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *