Lecție publică la liceul ”I.L. Caragiale” din or. Orhei

Circa 20 de masteranzi s-au înscris în acest an de studii la programul de masterat Studii filologice și spiritualitate creștină din cadrul Facultății de Litere, USM. În cadrul disciplinei Axiologia educației creștine au fost propuse lecții publice în instituțiile preuniversitare unde se predă religia.

Primul masterand, care a demarat șirul orelor festive a fost părintele Iov Cristea, nevoitor al mănăstirii Curchi.

Ora demonstrativă a avut loc la liceul ”I.L. Caragiale” din or. Orhei și a fost înfăptuită cu liceenii clasei a XI-a. Tema lecției a fost ”A 4-a poruncă din Decalog”.

La eveniment au fost prezenți direcția școlii, alți profesori de Religie din raion, precum și profesori și masteranzi veniți de la Chișinău.

Pr. Iov Cristea s-a isprăvit de minune, realizând de-a dreptul o lecție model, fapt apreciat de către cei prezenți.

A urmat analiza lecției, exprimându-se, în special, dna Maria Chișlaru, directorul instituției.

S-a menționat faptul că acest slujitor s-a înscris în colectivul profesoral și mai bine de cinci ani predă orele de Religie, folosind diverse metode didactice în vederea cultivării educației creștin-ortodoxe.

Pr. Octavian Moșin, lector universitar responsabil de această disciplină a masteranzilor, a mulțumit direcției liceului pentru deschidere și susținere, precum și părintelui Iov pentru râvnă și dragoste în acest domeniu deloc ușor al creșterii duhovnicești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *