Dumnezeiasca Liturghie oficiată de Arhim. Siluan (Șalaru) în parohia Teleșeu

În toate timpurile, dar mai cu seamă în ziua de azi, lumii îi place să se dea cu părerea, de multe ori intrând în discuții aprinse, în care fiecare stăruie să-și apere părerea prin întrebări și răspunsuri dibace. Însă nu reușesc să ajungă la un numitor comun, nici să întrezărească măcar o mică sclipire a Adevărului, căci El este Unul, e Dumnezeu. Iar Dumnezeu se descoperă doar celor smeriți.

Trebuie să recunoaștem că toate se întorc la punctul de pornire. Ne place sau nu, Biserica a fost și este un nucleu care le adună pe toate întru una. Ea îndeamnă pe fiecare să-și dezvolte talentul și potențialul, avându-l nu ca o cinste, ci ca o chemare și responsabilitate în fața lui Dumnezeu. Și dacă la început cuvântul „liturghie” desemna orice acțiune sau lucrare în interes public sau comun, iar pentru creștini Liturghia e o lucrare sacramentală, Biserica ne îndeamnă pe fiecare să ne folosim potențialul în „Liturghia” cotidiană spre folosul celor din jur. Iar când oamenii fac sau descoperă ceva, Ea nu face altceva decât să le sfințească și să le umple de aroma veșniciei.

Astăzi parohia satului Teleșeu s-a arătat după dreptate ca una ce stăruie să pună fire noi de legătură între Biserică și primărie, școală, centru de sănătate și întreaga societate. După Dumnezeiasca Liturghie oficiată de Starețul Mănăstirii Curchi și Protopop de Orhei Arhim. Siluan Șalaru cu un sobor de preoți, la care au participat reprezentanții primăriei, școlii, centrului medical și simplii credincioși s-a sfințit o frumoasă răstignire din centrul satului.

În cuvântul de învățătură părintele Arhim. Siluan i-a îndemnat pe credincioși să se roage când vor merge pe lângă această răstignire și să-și amintească de nemăsurata dragoste a lui Dumnezeu pentru oameni, dar și de datoriile și menirea creștinului în societate.Ne adunăm împreună nu pentru a demonstra cuiva puterile sau pentru un prilej de ceartă sau petrecere, ci pentru ca de fiecare dată conștientizăm ca avem nevoie de unire și înțelegem că suntem cu toții slujitori ai Cuvântului. Pentru ca El este cel care are puterea cu adevărat să învie sufletele omenești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *