Grijă permanentă a Bisericii față de cei îndurerați

La data de 4 februarie, cu binecuvântarea ierarhului Orheiului, PS Siluan, Vicar mitropolitan, Președintele Sectorului Asistenta Socială și Caritate al Vicariatului de Orhei,  prot. Leonid Sîrghi, însoțit pr. Victor Casian, parohul bisericii din s. Zorile și enoriașii acestuia, au vizitat azilul din sat Susleni, r-ul Orhei.

Adevărata măsură a iu­bi­rii creștine sunt compasiunea, dărui­rea și milostenia, căci orice nu am face în viață, primim atât, cât dăruim.

Astfel, cei care au venit în acestă zi la azilul din localitate au încercat să aducă cu ei nu doar produse și îmbrăcăminte, ci și puțină mângâiere și bucurie. Alături de masa caldă care a fost organizată, persoanele din cadrul acestei instituții,  s-au bucurat de prezența oaspeților și de discuțiile purtate cu ei.

Părintele Dumitru  Stăniloae spunea: „În fiecare sărac şi asuprit şi bolnav ne întâmpină Hristos, cerându-ne, prin coborâre, ajutorul nostru. În mâna întinsă a celui sărac e mâna întinsă a lui Hristos, în vocea lui stinsă, auzim vocea stinsă a lui Hristos; suferinţa lui, din pricina lipsei şi a umilinţei în care-l ţinem, e suferinţa lui Hristos pe cruce, pe care noi o prelungim. În toate, Dumnezeu coboară la noi şi ni Se face cunoscut.” Să nu-L lăsăm pe Hristos să stea cu mâna întinsă, să împărțim fraților noștri din bunurile pe care le avem și care de fapt le-am primit în dar și noi….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *