„Dumnezeu ne cheamă la viața cea veșnică” (I Timotei 6, 12)

Duminica a II – a după Cincizecime, zi luminoasă și binecuvântată, Preacuviosul Părinte Siluan (Șalari), starețul mănăstirii Curchi a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.

În cuvântul său de învățătură rostit după Sfânta Evanghelie, Părintele Siluan, a tâlcuit pericopa evanghelică de la Sfântul Evanghelist Matei (4,18-23), în care se vorbește despre chemarea primilor Apostoli la propovăduire.

„Hristos străbate de două mii de ani Galileea lumii noastre, cerându-ne să-L urmăm spre a găsi în El sens superior. Mântuitorul nostru este „Calea, Adevărul şi Viaţa” (In. 14. 6), încât, urmându-L, ne dovedim împreună-lucrători cu El la zidirea Trupului tainic, a Bisericii.

În acest sens ne spune și Sfântul Casian Romanul: „Dumnezeu ne ocroteşte şi ne împinge în aşa fel încât, uneori, chiar fără voia noastră, ne duce la mântuire”. Dumnezeu ne cheamă la mântuire.

Astăzi, mai mult ca oricând, Hristos ne cheamă la pocăință, la faptele bune care ne aduc bucuria mântuirii.

Glasul Mântuitorului, care i-a chemat pe cei patru pescari, ne cheamă şi pe fiecare dintre noi. Celui Ce ne-a arătat iubirea Sa se cade să-I răspundem cu iubirea noastră. Dar pentru aceasta este nevoie să ne desprindem de „mrejele” unor preocupări mărunte, şi să auzim chemarea Mântuitorului: „Veniţi după Mine!”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *