Duminica Cuvioasei Maria Egipteanca la Mănăstirea Curchi

Astăzi, în Duminica a V-a din Post Mare, când Sfânta Biserică ne cheamă să ne întoarcem cu totul la Hristos, punându-ne înainte ca minunată pildă de pocăinţă pe Cuvioasa Maria Egipteanca, a avut loc o frumoasă întâlnire și comuniune euharistică în cadrul Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii, între preoții Sfintei Mănăstiri și poporul bine-credincios al lui Dumnezeu.

Serviciul divin a fost oficiat de către soborul preoțesc al Mănăstirii în frunte cu PC Părinte Arhim. Siluan (Șalari), Starețul Sfintei Mănăstiri Curchi, care a susținut la sfârșitul slujbei un scurt cuvânt de învățătură.

Pornind de la pericopele evanghelice care s-au citit astăzi, Părintele Stareț le-a vorbit credincioșilor despre adevărata fericire pe pământ. În acest sens, Preacuvioșia Sa a adus în fața celor prezenți o mulțime de exemple de oameni luminați și aleși ai lui Dumnezeu, care au reușit să depășească deșertăciunile acestei lumi, în care după mari eforturi reușim să găsim liniștea și adevărata fericire.

De asemenea, Părintele Stareț a mulțumit credincioșilor prezenți pentru felul în care susțin Sfânta Mănăstire Curchi, prin participarea lor activă la sfintele slujbe, rugându-L pe Mântuitorul Hristos să le răsplătească fiecăruia după credința sa și să le împlinească toate cererile lor către mântuire, căci „numai ajutorul și puterea divină pot schimba și izbăvi această lume de suferință”, a încheiat Părintele Arhim. Siluan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *