Conferință în cadrul Zilelor Pro Vita la Gimnaziul din s. Camencea, r-nul Orhei

Sala festivă a Gimnaziului din s. Camencea, r-nul Orhei, a găzduit vineri, 23 martie 2018, conferința „Tinerii în apărarea vieții!” susținută de pr. prof. Iulian Rață, Președintele Sectorului Sinodal pentru „Activitate Misionară”, Prof. la Academia de Teologie Ortodoxă din Moldova și Parohul Bisericii „Sf. Treime” din s. Lucășeuca.

Întâlnirea s-a desfășurat cu stăruința și organizarea Prot. Andrei Popa, Parohul localității, în colaborare cu conducerea Gimnaziului din localitate.

În cadrul discuțiilor cu tinerii, pr. prof. Iulian a ținut să elucideze nivelul de implicare al copiilor în apărarea vieții, importanța familiei creștine și provocările lumii contemporane pentru tânăra generație, apărarea demnității umane prin apărarea drepturilor copilului nenăscut, redescoperirea și întărirea valorilor familiei tradiționale, precum și mărturia împlinirii Evangheliei iubirii milostive a lui Dumnezeu în viața fiecărui credincios, ca alternativă la viața imorală și duhul lumii secularizate.

De asemenea, conferențiarul a vorbit tinerilor și despre responsabilitatea soților în cadrul unei căsătorii: adevărații bărbați care au grijă de femeile lor și nu le lasă să-și omoare copiii, dar și despre modul în care copiii sunt de folos familiilor lor în creșterea și educarea fraților mai mici.

Întâlnirea s-a încheiat cu sesiunea de întrebări a credincioșilor prezenți.

Întâlnirea duhovnicească desfășurată în fața unui număr mare de tineri, este una din activitățile care se încadrează în cadrul unui șir de activități pro viață organizate în Vicariatul de Orhei, cu binecuvântarea PS Siluan de Orhei, în Luna pentru viață 2018 „O lume pentru viață” 1-31 martie a. c., la care participă clericii din vicariat.

Zilele Pro Vita reprezintă un ansamblu de evenimente organizate anual de către Vicariatul de Orhei, în cadrul cărora sunt abordate teme de interes general legate de familie, de educație și de provocările la care este supusă societatea contemporană.

Serviciul de presă al Vicariatului de Orhei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.