Întâlnire duhovnicească în Sectorul V al Vicariatului de Orhei

Joi în Săptămâna a V-a a Postului Mare, ziua prăznuirii Sfinților 40 de mucenici din Sevastia, 9/22 martie 2018, cu binecuvântarea PS Siluan de Orhei, în Parohia cu hramul „Sf. Treime” din satul Ivancea, r-nul Orhei, s-a desfăşurat întâlnirea duhovnicească în cadrul căreia a avut loc o conferință și discuții pe tema „Invazia sectelor”.

Această întâlnire a clerului și credincioșilor se înscrie în șirul activităților duhovnicești din cadrul Vicariatului, care se desfășoară în cadrul perioadei Postului Mare cu binecuvântarea și purtarea de grijă a PS Siluan (Șalari), Episcopul Orheiului și Vicar al Mitropoliei Moldovei.

Invitatul întâlnirii a fost Prot. Iulian Rață, Președintele Sectorului Sinodal pentru „Activitate Misionară” și Parohul Bisericii „Sf. Treime” din s. Lucașeuca, Orhei.

Activitatea s-a desfășurat cu stăruința  și găzduirea Prot. Oleg Dolghieru, Șeful sectorului V și Paroh al Bisericii „Sf. Treime” din satul Ivancea, r-nul Orhei.

La întâlnirea duhovnicească au luat parte numeroși credincioși și tineri ai parohiei, în frunte cu primarul localității dl Oleg Gașper, dar și preoții Sectorului V al Vicariatului de Orhei.

În cadrul întâlnirii s-a abordat poziția unui creștin față de secte, s-au prezentat informații despre sectele totalitare,  metodele de racolare a sufletelor de către aceștia și cum ar trebui să se apere un creștin de ele.

Nu în ultimul rând, creștinii au fost îndemnați să nu uite că sunt chemați să fie lumina lumii și sarea pământului!

De asemenea, discuțiile s-au axat pe problemele actuale cu care se confruntă Biserica Ortodoxă în lucrarea ei misionară și căi de soluționare a acestora.

Într-un final au urmat un șir de întrebări și sfaturi duhovnicești, Pr. Prof. Iulian aducând și multe exemple din experiența personală și activitatea pastoral-misionară pentru participanții la întâlnire.

În încheiere, Părintele Paroh Oleg a adresat sincere mulțumiri invitatului conferențiar pentru cuvintele de înțelepciune împărtășite creștinilor și preoților prezenți, cerând ca Dumnezeu să-l întărească în lucrarea misionară și în activitatea apologetică a Bisericii.

Serviciul de presă al Vicariatului de Orhei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.