Adunarea ordinară și mărturisirea preoților din Vicariatul de Orhei

Miercuri 27 martie 2019, cu binecuvântarea ÎPS Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove, a avut loc Adunarea Ordinară a preoților din Vicariatul de Orhei în catedrala episcopală „Sf. M. Mc. Dimitrie” din Mun. Orhei.

Adunarea a fost prezidată de Preasfințitul Siluan, Episcop de Orhei, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a întregii Moldove.

La întrunire au fost prezenți Șefii de sectoare ai Vicariatului de Orhei, Duhovnicul Vicariatului, Prot. Mitr. Grigorie Postu, precum și toți slujitorii Bisericilor din cuprinsul raionului Orhei.

În cadrul acestei adunări au fost discutate mai multe subiecte de o importanță vitală pentru viața Vicariatului și pentru buna desfășurare a vieții bisericești.

În cuvântul adresat la începutul adunării – Preasfințitul Siluan, Episcop de Orhei, a ținut să facă o diagnosticare a activității parohiilor. A ţinut un cuvînt de învăţatură despre responsabilitatea și obligațiile preotului paroh în perioada Postului Păresimilor.

Episcopul Vicar le-a cerut părinţilor din Vicariat implicarea mai stăruitor în activităţile misionare, îndemnându-i să fie cu mai multă luare aminte asupra disciplinei preoțești și a rolului preotului în societate.

După cuvântul Preasfințitului Siluan, a urmat rânduiala Spovedaniei, oficiată de către Duhovnicul Vicariatului, Prot. Mitr. Grigorie Postu, ţinând un cuvânt de învăţătură în faţa confraților preoţi, abordând perioada Postului Mare, conform canoanelor Sfintei Biserici.

La final, a urmat prezentarea dărilor de seamă trimestrială a clericilor din Vicariat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *