A doua sâmbătă a Postului Mare la Mănăstirea Curchi

După ce am prăznuit în duminica I a Postului Mare Triumful Ortodoxiei, astăzi, în sâmbăta a doua din post, continuând urcușul nostru duhovnicesc pe treptele Postului Mare spre Înviere, facem pomenirea tuturor celor din veac adormiţi, părinţi şi fraţi ai noştri dreptmăritori creştini ortodocși.

Această zi a fost marcată în mod deosebit la sfânta mănăstire Curchi printr-un serviciu divin oficiat de către PC Părinte Arhim. Siluan (Șalari), Starețul Sfintei Mănăstiri Curchi, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, la care au participat mulțime de credincioşi, care au venit cu credinţă şi evlavie la Dumnezeu, Mântuitorul şi nădejdea noastră, pentru a-și mărturisi păcatele și a primi vindecare prin împărtășirea cu Trupul și Sângele Său.

După încheierea Sfintei Liturghii, PC Părinte Stareț a săvârșit rânduiala Panihidei Mari pentru cei trecuți la cele veșnice.

La final, Părintele Arhim. Siluan i-a îndemnat pe cei prezenți să continue și mai departe postul, împreunat cu rugăciunea și milostenia, în urma cărora dobândim multă bucurie și pace sufletească.

După rânduiala Bisericii Ortodoxe, în a 2-a, a 3-a şi a 4-a sâmbătă din Postul Mare se săvârşeşte pomenirea tuturor celor din veac adormiţi, părinţi şi fraţi ai noştri dreptmăritori creştini ortodocşi.

Mâine, în duminica a doua a Postului mare, prăznuim pe Sfântul luminii necreate – Marele Ierarh Grigorie Palama. Cu acest prilej vă invităm cu drag să fim împreună la frumoasele slujbe ale Sfintei noastre Biserici, îndemnându-vă să vă iertați unii pe alţii, dar să nu uităm să cerem iertare şi de la Dumnezeu în Taina Spovedaniei pentru că numai Spovedania ne uşurează cu adevărat conştiinţa, unindu-ne cu El mai apoi prin primirea Sfintei și Dumnezeieștii Euharistii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *