Taina Sfântului Maslu în Vicariatul Orhei

Cu binecuvântarea Preasfințitului Siluan, Episcop de Orhei, și cu participarea Protopopului de Orhei, Protoiereul Iulian Rață, în perioada postului Nașterii Domnului în mai multe biserici din Vicariatul Orhei  s-a săvârșit Taina Sfântului Maslu.

Sfântul Maslu este una din cele 7 taine ale Bisericii Ortodoxe. Aceasta este Taina în care, prin rugăciunile preoților și ungerea bolnavului cu untdelemn sfințit, se împărtășește harul lui Dumnezeu spre tămăduirea celui bolnav.

„Sfântul Maslu se săvârşește mai întâi de toate pentru cei bolnavi, ca un rit de tămăduire, care să aducă bolnavului sănătatea sa fizică, socotită ca un dar al lui Dumnezeu şi ca un semn al acţiunii Sale divine. Dar întrucât prin această Sfântă Taină se cere şi se dobândeşte nu numai tămăduirea de bolile trupului, ci şi iertarea păcatelor și implicit tămăduirea de bolile sufletești, în Biserica Ortodoxă se poate face Maslul nu numai pentru cei bolnavi, ci şi pentru cei sănătoşi,” ne spune Pr. Prof. Dr. Ene Braniște.

Să ne rugăm cu multă evlavie și credință la Preabunul Dumnezeu că sa ne vindece pe toți de neputințele sufletești și trupești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *