Starețul sfintei mănăstiri Curchi a participat la slujba de sfințire a Troiței înălțate în curtea bisericii „Înălțarea Domnului” din Orhei

În Duminica Tuturor Sfinților, după încheierea Sfintei Liturghii de la sfânta mănăstire Curchi, Părintele Arhimandrit Siluan  (Șalari), Stareț al mănăstirii Curchi şi Blagocin de Orhei, a participat la slujba de sfințire a Troiței înălțate în curtea bisericii „Înălțarea Domnului” din or. Orhei.

Această deosebit de frumoasa Troiță ctitorită de familia Cosneanu și lucrată cu multă măiestrie de meșterul popular Eugen Godoroja se înscrie perfect în ansamblul complexului bisericesc  „Înălțarea Domnului”, biserică numită simbolic de enoriaș i- Grădina Maicii Domnului.

În cuvântul de după sfințire, Părintele Stareț a felicitat creștii dar și slujitorii Sfântului Lăcas, dorindu-le ajutor de la Dumnezeu în „drumul” vieții pământești și să nu uite nici pentru o clipă de jertfa cea mare care a fost adusă pe Marele Altar al Răstignirii, pentru noi și pentru mântuirea noastră.

În încheiere au fost împărțite iconițe creștinilor prezenți, cititorilor li s-au înmânat solemn scrisori de mulțumire din partea Blagociniei de Orhei, iar copilașii au primit fiecare în parte binecuvântarea părintelui Blagocin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *