Slujire arhierească în Joia Mare la Mănăstirea Curchi

În Joia cea Mare, Episcopul de Orhei, PS Siluan, a săvârşit Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare, unită cu Vecernia, în biserica „Sf. Ierarh Nicolae” de la Mănăstirea Curchi, înconjurat de soborul de preoţi, diaconi și viețuitori ai așezământului monahal.

În cadrul Sfintei Liturghii de astăzi, Egumenul Sfintei Mănăstiri Curchi a sfinţit Agneţul ce a fost scos la Proscomidie, care se păstrează în Sfântul Altar de-a lungul întregului an, pentru a fi dăruit celor nou botezaţi, celor bolnavi şi celor ce se împărtăşesc în regim de urgenţă.

Credincioșii care au participat la sfânta slujbă s-au spovedit şi împărtăşit cu Trupul şi Sângele Mântuitorului.

În această seară, ierarhul va participa la Slujba Deniei de la Mănăstirea Curchi.

În această zi în toate lăcașurile de cult din Biserica Ortodoxă din Moldova s-a săvârșit Liturghia Sfântului Vasile cel Mare unită cu Vecernia în cadrul căreia a fost sfințit, pe lângă Agnețul Liturghiei și un al doilea Sfânt Agneț care va fi uscat și sfărâmat la Liturghia din a treia zi de Paști a Sfântului Ioan Gură de Aur, printr-o rânduială specială. Miridele rezultate sunt folosite ca Împărtășanie pentru bolnavi, copii și în situații speciale. Această Sfântă Împărtășanie este păstrată în timpul anului bisericesc în Sfântul Chivot din Sfântul Altar, pe Sfânta Masă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *