Slujba Privegherii pentru Praznicul Nașterii Domnului la Mănăstirea Curchi

În ajunul Sărbătorii Naşterii Domnului, sâmbătă, 6 ianuarie 2024, Preasfinţitul Siluan, Episcop de Orhei, Vicar mitropolitan și Egumen al Sfintei Mănăstiri Curchi, a oficiat slujba Privegherii în cinstea Praznicului Nașterii Domnului în biserica „Sf. Irh. Nicolae” a mănăstirii Curchi.

Îl întâmpinăm pe Hristos Care vine din cer la noi: „Hristos din ceruri, întâmpinaţi-L”, şi ne înăl­ţăm pentru că prin Naşterea Sa în Betleem Hristos este pe pământ. De aceea Îi cântăm Domnului Care vine la noi de Crăciun în chip de Prunc Sfânt, iar tot pământul se umple de veselie şi toate popoarele laudă Naşterea lui Hristos. Noi trăim acum taina Betleemului, adică Naşterea în lume, din Maică Fecioară Preacurată, a Fiului lui Dumnezeu: „Fiul Celui născut fără stricăciune din Tatăl mai înainte de veci, şi mai pe urmă din Fecioară întrupat mai presus de fire, lui Hristos Dumnezeu să-I strigăm: Cel ce ai înălţat fruntea noastră, sfânt eşti Doamne”.

Nasterea Domnului nostru Iisus Hristos ne este de folos doar atunci când reprezintă și renașterea noastră duhovnicească, când se umple de sensul pocăinței, al încrederii în Cel Ce Se naște în peștera Betleemulului, când se umple de sensul nădejdii și al dragostei de Dumnezeu și aproapele. Nasterea lui Hristos să ne fie de folos. Cerul să ne devie accesibil, iar mântuirea aproape. Aceasta este chemarea sărbătorii: Fiul lui Dumnezeu nu a venit ca să piardă lumea, ci să o mântuiască.

Preasfințitul Siluan le-a dorit tuturor celor prezenți să aibă o sărbătoare plină de lumină, pace și bucurie. „Vă doresc ca Sărbătoarea Nașterii Mântuitorului Hristos să vă aducă pace și bucurie, să vă aducă mângâiere după un an cu mai multe greutăți. Să ne încredem că Dumnezeu, Cel care a făgăduit să fie cu noi până la sfârșitul veacurilor, ne va ajuta, mângâia și ne va fi alături”, a menționat Preasfinția Sa.

La final, cei prezenți au fost colindați de ansamblul de copii «Axios», dirijat de doamna Anghelina Usatâi.

Hristos Se naște! Slăviți-L!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *