Slujba Privegherii în cinstea luminatului praznic al Nașterii Domnului săvârșită de PS Siluan, Episcop de Orhei, la mănăstirea Curchi

În seara tainică a Nașterii Domnului, când noaptea încearcă să arunce peste întreg pământul misteriosul său așternut, mulțime de creștini își îndreaptă pașii spre sfintele lui Dumnezeu biserici asemenea păstorilor din Bethleem, ca să-L vadă pe Cel mai înainte de veci, întrupat pentru mântuirea noastră din Fecioara Maria. Și aducându-I ca daruri, rugăciuni și inimi smerite, conștientizează că încă pe cale fiind ei, Hristos se naște în inimile lor.

Cu acest deosebit și înălțător prilej de prăznuire, la Sfânta Mănăstire Curchi, PS Siluan al Orheiului, Egumenul așezământului monahal, a săvârșit Slujba Privegherii în cinstea Praznicului Nașterii lui Hristos.

Biserica mănăstirii a încăput în sine obștea monahilor dimpreună cu pelerinii veniți pentru închinare, în ochii cărora se putea contempla sclipirea veșniciei.

Purtați de valul vieții, al grijilor și al prăznuirilor pripite, puțini cunosc că undeva departe, într-o iesle sărăcăcioasă și rece, Fecioara Maria naște un Prunc dumnezeiesc pe care Tatăl Îl dă spre junghiere pentru noi și a noastră mântuire. Mișcaţi lăuntric și profund de această bucurie evanghelică niciodată nu vom uita care este prețul mântuirii noastre.

La sfârșit, Preasfințitul Siluan le-a dorit tuturor celor prezenți să aibă parte de un praznic îndestulat cu împliniri în viața fiecăruia și în familiile lor, bucurându-se de darurile primite de la Dumnezeu și de la cei dragi.

„Astăzi s-a născut Hristos

Mesia chip luminos

Lăudați și cântați

Și vă închinați.”

 

Hristos se naște, slăviți-L! Hristos din ceruri, întâmpinați-L! 

Serviciul de Presă al Vicariatului de Orhei

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *