Sfinții Apostoli Petru și Pavel – propovăduitori ai Evangheliei lui Hristos, cinstiți la mănăstirea Curchi

Preacuviosul Părinte Siluan (Șalari) – stareț al mănăstirii Curchi, a oficiat astăzi, marți 12 iulie 2016, de praznicul Sfinților Slăviților Apostoli Petru și Pavel, Sfânta și Dumneziască Liturghie, înconjurat de soborul slujitorilor a sfintei mănăstiri.

După citirea pericopei evanghelice, PC Părinte Arhimandrit, a vorbit celor prezenți, despre semnificația sărbătorii Sfinților Apostoli Petru și Pavel și a evidențiat mai multe aspecte ale activității lor misionare.

„Sfânta noastră Biserică prăznuieştre astăzi pomenirea Sfinţilor şi întru tot lăudaţilor Apostoli Petru şi Pavel, amândoi chemaţi de Mântuitorul Hristos să vestească aceeaşi Evanghelie a iubirii milostive şi a mântuirii lumii. Mai mult decât atât au pecetluit această lucrare cu sângele lor vărsat martiric pentru Hristos și pentru Biserica Sa”

Preacuvioșia Sa, a subliniat râvna și tăria credinței Sfântului Apostol Petru, care l-a iubit mult pe Mântuitorul Hristos, chiar dacă a avut unele căderi, s-a îndreptat prin pocăință și a devenit un înflăcărat propovăduitor al Evangheliei, primind moarte martirică.

Vorbind despre Apostolul neamurilor, PC Părinte, a arătat schimbarea sufletească a lui Saul, prigonitorul creștinilor, în Pavel, Apostolul Lui Hristos. Ne-a îndemnat de a lua pildă de viață și credință de la acești mari  învăţători ai credinţei, misionari model, și de a lua aminte la învățătura lor păstrată în Sfintele Scripturi.

În cuvântul rostit la final, Cuvioșia Sa, a felicitat pe dreptmăritorii creştini care îşi serbează onomastica: „Tuturor celor care purtaţi numele Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel vă dorim să aveţi parte de har şi binecuvântare de la Tatăl Cel ceresc, prin Fiul, în Duhul Sfânt, sănătate şi mântuire”.

După încheierea Sfintei Liturghii, Părintele stareț împreună cu slujitorii mănăstirii au săvârșit slujba de Parastas pentru vrednicul de pomenire Schiegumenului Tarasie – viețuitor al mănăstirii Curchi, care cu 15 ani în urmă a trecut la cele veșnice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *