Sfântul Mare Mucenic Gheorghe prăznuit la Mănăstirea Curchi

Suferă împreună cu mine, ca un bun ostaş al lui Hristos Iisus.  (II Timotei 2, 3)

Cu prilejul cinstirii Sfântului Mare Mucenic Gheorghe purtătorul de biruință, Preasfințitul Siluan, Episcop de Orhei, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a întregii Moldove, a oficiat dumnezeiasca Liturghie a Sf. Ioan Gură de Aur, înconjurat de un sobor de slujitori, a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Mănăstirea Curchi.

Viaţa Sfântului Mare Mucenic Gheorghe este o pildă de tărie în credinţă şi întărire în vremuri de încercări pentru toţi creştinii.

Părintele Cleopa spune cuvinte frumoase despre mucenici: „Ei nu varsă sângele altora, ci pe al lor. Nu urăsc pe nimeni, deşi sunt urâţi de cei răi şi necredincioşi. Nu se răzbună niciodată, ci iartă pe ucigaşi. Nu se tem de moarte, ci aşteaptă să fie cât mai repede dezlegaţi de trup, căci cred în viaţa veşnică şi doresc să ajungă mai degrabă la Hristos.“

Pentru Sfântul care merge spre mucenicie, dragostea lui pentru Hristos este mai presus de durere, de aceea o şi neutralizează. Mucenicii simţeau sabia călăului mai dulce decât arcuşul vioarei. Când dragostea pentru Hristos se înmulţeşte, atunci mucenicia este prăznuire.

Nu ajunge să sărbătorim praznicul Sfântului Gheorghe. Trebuie ss fim devotaţi învăţăturii şi Învierii Mântuitorului Hristos, făcându-ne urmași vrednici ai Sfântului Gheorghe. Sfântul Mare Mucenic Gheorghe este recunoscut de către întreaga creştinătate ca fiind Purtătorul de biruinţă, cel care, prin luptă susţinută de dragoste, a reuşit să ofere, un preţios exemplu de luptă asupra păcatului, asupra neadevărului și a tot ceea ce ne poate despărți de Dumnezeu.

Sfinte Mare Mucenice Gheorghe, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *