Seară duhovnicească în Sectorul I al Vicariatului de Orhei

În seara zilei de marți din Săptămâna a V-a a Postului Mare, 20 martie 2018, cu binecuvântarea PS Siluan de Orhei, în Parohia cu hramul „Înălțarea Domnului” din or. Orhei, s-a desfăşurat seara duhovnicească în cadrul căreia au avut loc prezentări și discuții pe tema „Invazia sectelor”.

Această întâlnire a clerului și credincioșilor se înscrie în șirul serilor duhovnicești din cadrul Vicariatului, care se desfășoară în cadrul perioadei Postului Mare cu binecuvântarea și purtarea de grijă a PS Siluan (Șalari), Episcopul Orheiului și Vicar al Mitropoliei Moldovei.

Invitații de astăzi au fost două cadre didactice din cadrul Academiei de Teologie Ortodoxă din Moldova: Prot. Iulian Rață, Președintele Sectorului Sinodal pentru „Activitate Misionară” și Prot. Octavian Solomon, Profesor de Sectologie.

La această întâlnire au participat numeroși credincioși și tineri ai parohiei, dar și preoții Sectorului I al Vicariatului de Orhei.

Seara duhovnicească s-a desfășurat cu stăruința Prot. Roman Leu, Șeful sectorului I, și cu găzduirea și primirea frumoasă a Parohului Bisericii „Înălțarea Domnului”, Prot. Rostislav Postică.

În cadrul întâlnirii s-a abordat poziția unui creștin față de secte, accentuându-se faptul că Ortodoxia nu este o religie, ci un mod de viață, o Biserică vie, o Biserică permanentă dispusă să vestească Evanghelia lui Hristos, să împărtășească Trupul și Sângele Mântuitorului Iisus Hristos și să cheme la mântuire poporul lui Dumnezeu.

De asemenea, discuțiile s-au axat pe problemele actuale cu care se confruntă Biserica Ortodoxă în lucrarea ei misionară și căi de soluționare a acestora.

Într-un final au urmat un șir de întrebări și sfaturi duhovnicești, invitații serii aducând și multe exemple din experiența personală și activitatea pastoral-misionară pentru participanții la întâlnire.

În încheiere, Părintele Paroh Rostislav a adresat sincere mulțumiri Părinților Profesori pentru cuvintele de înțelepciune împărtășite creștinilor și preoților prezenți, încredințându-i că îi vor purta în rugăciunile lor, cerând ca Dumnezeu să-i întărească în lucrarea misionară și în activitatea apologetică.

Serviciul de presă al Vicariatului de Orhei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.