Seară duhovnicească în Sectorul I al Vicariatului de Orhei

În seara zilei de marți din Săptămâna a V-a a Postului Mare, 20 martie 2018, cu binecuvântarea PS Siluan de Orhei, în Parohia cu hramul „Înălțarea Domnului” din or. Orhei, s-a desfăşurat seara duhovnicească în cadrul căreia au avut loc prezentări și discuții pe tema „Invazia sectelor”.

Această întâlnire a clerului și credincioșilor se înscrie în șirul serilor duhovnicești din cadrul Vicariatului, care se desfășoară în cadrul perioadei Postului Mare cu binecuvântarea și purtarea de grijă a PS Siluan (Șalari), Episcopul Orheiului și Vicar al Mitropoliei Moldovei.

Invitații de astăzi au fost două cadre didactice din cadrul Academiei de Teologie Ortodoxă din Moldova: Prot. Iulian Rață, Președintele Sectorului Sinodal pentru „Activitate Misionară” și Prot. Octavian Solomon, Profesor de Sectologie.

La această întâlnire au participat numeroși credincioși și tineri ai parohiei, dar și preoții Sectorului I al Vicariatului de Orhei.

Seara duhovnicească s-a desfășurat cu stăruința Prot. Roman Leu, Șeful sectorului I, și cu găzduirea și primirea frumoasă a Parohului Bisericii „Înălțarea Domnului”, Prot. Rostislav Postică.

În cadrul întâlnirii s-a abordat poziția unui creștin față de secte, accentuându-se faptul că Ortodoxia nu este o religie, ci un mod de viață, o Biserică vie, o Biserică permanentă dispusă să vestească Evanghelia lui Hristos, să împărtășească Trupul și Sângele Mântuitorului Iisus Hristos și să cheme la mântuire poporul lui Dumnezeu.

De asemenea, discuțiile s-au axat pe problemele actuale cu care se confruntă Biserica Ortodoxă în lucrarea ei misionară și căi de soluționare a acestora.

Într-un final au urmat un șir de întrebări și sfaturi duhovnicești, invitații serii aducând și multe exemple din experiența personală și activitatea pastoral-misionară pentru participanții la întâlnire.

În încheiere, Părintele Paroh Rostislav a adresat sincere mulțumiri Părinților Profesori pentru cuvintele de înțelepciune împărtășite creștinilor și preoților prezenți, încredințându-i că îi vor purta în rugăciunile lor, cerând ca Dumnezeu să-i întărească în lucrarea misionară și în activitatea apologetică.

Serviciul de presă al Vicariatului de Orhei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *