Sărbătoarea bucuriei „Nașterea Domnului” prăznuită la Sfânta Mănăstire Curchi

Înălțătorul Praznic al Naşterii Domnului, numit de Sfântul Ioan Gură de Aur „maica tuturor sărbătorilor creștine”, a fost sărbătorit cu mult fast și aleasă bucurie duhovnicească de către obștia Sfintei Mănăstiri Curchi.

În ziua marelui praznic al Nașterii Domnului, PC Părinte Arhimandrit Siluan (Șalari), Starețul Sf. Mănăstiri Curchi, Protopop de Orhei și Exarh al Mănăstirilor din cuprinsul Mitropoliei Moldovei, a slujit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie praznicală în biserica cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae”, înconjurat de un ales sobor de preoţi şi diaconi.

La praznic au fost prezenți și numeroși credincioși, însoțiți de copii, ctitori și reprezentanți ai autorităților de stat, care au venit să cinstească luminatul praznic al venirii în lume a Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

Într-o atmosferă de pace și profundă bucurie duhovnicească, PC Părinte Arhimandrit Siluan a dat citire cuvântului pastoral la Nașterea Domnului al Înalt Prea Sfințitului Părinte Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove, după care a adresat și personal cuvinte de felicitare tuturor credincioșilor: „Astăzi în marea și luminata zi a Crăciunului să-i aducem Pruncului nou-născut Iisus cele mai alese daruri din vistieriile noastre sufletești: aurul credinței celei adevărate, tămâia inimii curate și smirna dragostei desăvârșite. Vă doresc din toată inima ca slăvitul praznic al Nașterii Domnului să Vă aducă tuturor belșug de bucurii, deplină sănătate și mulțumiri, iar sufletele să Vă fie inundate de lumina „Soarelui Dreptății”, dumnezeiescul Prunc Hristos Dumnezeul nostru”, a conchis Părintele Stareț Siluan.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, corul bărbătesc „Flacăra” al Sf. Mănăstiri Curchi a susținut un concert de colinde. După momentul muzical, PC Părinte Stareț Siluan a primit colindători și a oferit daruri tuturor copiilor care au participat la Sfânta Liturghie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *