Săptămâna pentru viață în Protopopiatul Orhei

Protopopiatul de Orhei, în colaborare cu Sectorul Sinodal pentru Studii și Sectorul Sinodal pentru Activitate Misionară Antisectară și Antischismatică, a demarat un șir de conferințe și mese rotunde cu tinerii din raionul Orhei în cadrul „Săptămânii pentru viață”, care se desfășoară în acest an cu genericul: „Pentru viață, pentru femeie, pentru familie”.

Prima conferință a avut loc la data de 21 martie 2016, în Liceul „Onisifor Ghibu”, din orașul Orhei, unde tinerii l-au avut drept oaspete pe PC Părinte Protoiereu Vasile Ciobanu, Parohul bisericii „Sf. Ier. Nicolae” din s. Costești, r-ul Ialoveni, care are mai bine de 600 de întâlniri cu tinerii din țara noastră.

În cadrul întâlnirii, tinerii au avut ocazia să se familiarizeze cu mai multe subiecte, legate de viață, familie, copil, avort, educație tratate din punct de vedere creștin ortodox. Un subiect aparte a constituit și statistica alarmantă a avorturilor din R. Moldova, care din păcate este suficient de tulburătoare.

Cea de-a doua Conferință religioasă s-a desfășurat în data de 22 martie 2016, în Liceul Teoretic „Vasile Lupu”, din s. Susleni, r-ul Orhei.

În cadrul acestei întâlniri au conferențiat: Prot. Neonil Cocu, Parohul Bisericii din localitate, Prot. Iulian Rață, Președintele Sectorului Sinodal pentru Activitate Misionară, Antisectară și Antischismatică, Prot. Nicolae Guja, Președintele Departamentului pentru activitate în rândul tinerilor din cadrul Protopopiatului de Orhei și Dna Preoteasă Maria Guja, psiholog și profesor de religie.

Invitații au vorbit tinerilor despre valoarea vieții, pe care trebuie să o prețuiască omul, prezentând de asemenea și alte teme, precum: păcatul omorului săvârșit prin avort, cât și urmările acestuia în plan spiritual, valoarea și rolul femeii creștine și impactul avortului în plan psihologic.

Accentul discuțiilor a fost pus pe valoarea vieții, valoarea copilului, care este la sigur cea mai minunată creație a lui Dumnezeu.

Rolul acestei întruniri cu tinerii a fost de a preîntâmpina și evita problemele existente în societatea actuală.

Aducem sincere mulțumiri Administrației celor două instituții de învățământ, care ne-au găzduit cu multă căldură, și nu în ultimul rând, tuturor organizatorilor și participanților.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *