PS Siluan: „Profesorii sunt asemenea apostolilor, trimişi către cele mai curate suflete, cele ale copiilor”

Mesajul de felicitare al PS Siluan de Orhei adresat Cadrelor Didactice cu prilejul celebrării zilei profesionale

 „Drept aceea să urmărim cele ale păcii şi cele ale zidirii unuia de către altul” (Romani 14, 19).

Dragi profesori,

Astăzi societatea noastră a consacrat o zi importantă pentru Dumneavoastră, cei care vă dedicați educației copiilor noștri zi de zi în mod necondiționat și poate de foarte multe ori vă asumați și calitate de părinte pe perioada trecerii vaselor noastre scumpe, care sunt copii, prin mâinile voastre de „meșteri” iscusiți.

Putem spune că profesorii sunt asemenea apostolilor, care sunt aleși spre a fi trimişi către cele mai sensibile și curate suflete care există în viaţa noastră, cele a copiilor.

Școala a fost și va rămâne pilonul de bază al unei societăţii. Fără şcoli nu ne putem construi un viitor mai bun, nu putem face ca valorile, tradițiile și cunoștințele acumulate de către noi să fie transmise mai departe. Iar activitatea profesorului este o lucrare sfântă, răsplătită de Dumnezeu în viața veșnică.

Profesorii fac multe sacrificii pentru a le oferii copiilor cele mai bune învățături, muncind cu multă dragoste și dăruire. Iar Biserica vă sprijină în această activitate, înălțând rugăciuni pentru ca Dumnezeu să vă țină sănătoși, să vă ofere calea spre mântuire și să vă înțelepțească.

Apreciind bogata activitate pe care o desfășurați, Îl rugăm pe Hristos Domnul, marele Învăţător al lumii, să inspire cu dinamismul harului Său munca şi lucrarea Dumneavoastră, dăruindu-Vă alese împliniri profesionale şi personale, iar efortul educaţional pe care îl depuneți zi de zi să rodească multe generaţii de tineri vrednici urmași și fii ai Bisericii și ai neamului nostru.

Dumnezeu să binecuvânteze pe toţi profesorii,  întru mulți și fericiți ani!

Cu arhierești binecuvântări,

† SILUAN

Episcop de Orhei,

Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *