PS Siluan: „Profesorii sunt asemenea unor lumânări, care ard mereu pentru a lumina calea altora”

„Drept aceea să urmărim cele ale păcii şi cele ale zidirii unuia de către altul” (Romani 14, 19).

Data de 5 octombrie este marcată anual drept Ziua educației, sau Ziua profesorilor. Este o zi importantă pentru cei care își dedică întreaga viață educației copiilor, deci și a viitorului nostru.

Școala a fost și va rămâne pilonul de bază al unei societăţii. Fără şcoli nu ne putem construi un viitor mai bun, nu putem face ca valorile, tradițiile și cunoștințele acumulate de către noi să fie transmise mai departe. Iar activitatea profesorului este o lucrare sfântă, răsplătită de Dumnezeu în viața veșnică.

Profesorii sunt asemenea unor lumânări, care ard mereu pentru a lumina calea altora.  Sunt cei care fac multe sacrificii pentru a le oferii copiilor cele mai bune învățături, muncind cu multă dragoste și dăruire. Iar Biserica îi sprijină în această activitate, înălțând rugăciuni pentru ca Dumnezeu să îi țină sănătoși, să le ofere calea spre mântuire și să îi înțelepțească.

Dragi profesori,

Apreciind bogata activitate pe care o desfășurați, Îl rugăm pe Hristos Domnul, marele Învăţător al lumii, să inspire cu dinamismul harului Său munca şi lucrarea Dumneavoastră, dăruindu-Vă alese împliniri profesionale şi personale, iar efortul educaţional pe care îl depuneți zi de zi să rodească multe generaţii de tineri vrednici urmași și fii ai Bisericii și ai neamului nostru.

Dumnezeu să binecuvânteze pe toţi profesorii,  întru mulți și fericiți ani!

Cu arhierești binecuvântări,

† SILUAN

Episcop de Orhei,

Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *