PS Siluan, Episcop de Orhei, a săvârșit Slujba Prohodului pentru Prot. Mitr. Gheorghe Cojocaru

În ziua de Duminică, 6 decembrie 2020, mulțime de clerici și credincioși s-au adunat la Biserica Nașterea Maicii Domnului din municipiul Chișinău, pentru a-l petrece pe ultimul drum pământesc, pe nou-adormitul Protoiereul Mitr.  Gheorghe Cojocaru, parohul acestei biserici.

Slujba Prohodului a fost săvârșită, cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, de Preasfințitul Siluan, Episcop de Orhei, Vicar mitropolitan.

Înainte  Preasfințitul Siluan a transmis mesajul de întărire și consolare al Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, familiei îndurerate, fiilor duhovnicești și tuturor celor care l-au cunoscut și apreciat.

De asemenea Ierarhul Orheiului a vorbit despre munca și meritele părintelui Gheorghe și a îndemnat membrii îndureratei familii, rudele, apropiații și pe toți cei ce l-au cunoscut să se roage Milostivului Dumnezeu pentru ca sufletul său să fie așezat în locul cel de fericire alături de cei drepți.

„Fericită este calea pe care mergi astăzi, o, suflete, căci un loc de odihnă ţi s-a pregătit!” (Ps. 114, 7), exclama Prorocul și împăratul David. Și binecuvântat este omul care ajunge la trecerea din această viață către cea veșnică a adunat fapte bineplăcute lui Dumnezeu. Pe bună dreptate putem considera că părintele Gheorghe, confrantele nostru și duhovnicul vostru lasă în urmă fapte vrednice de Dumnezeu. Ruga noastră este înălțată astăzi pentru iertarea păcatelor lui, pentru odihna sa în lumina Împărăţiei Cerurilor, unde nu este durere, nici întristare, nici suspin, ci viaţă fără de sfârşit, iar familiei îndoliate şi tuturor celor care l-au iubit şi preţuit să le dăruiască mângâiere sufletească.”, a menționat PS Siluan.

Părintele a fost înhumat în curtea Bisericii, astfel încît fiii duhovnicești să aibă posibilitatea de a fi frecvent în rugăciune pentru iubitul preot.

Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească în pace! Veșnica lui pomenire!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *