PS Siluan, Episcop de Orhei, a săvârșit Slujba Prohodului pentru Prot. Mitr. Nicolae Gavrilița

În ziua de luni, 28 februarie, numeroșși clerici și credincioși s-au adunat la Biserica Nașterii Maicii Domnului din Stăuceni pentru a-l petrece pe ultimul drum pământesc pe nou-adormitul Protoiereul mitrofor Nicolae Gavrilița.

Slujba Prohodului a fost săvârșită, cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, de Preasfințitul Siluan, Episcop de Orhei, Vicar mitropolitan.

Înainte de Slujba prohodului  Preasfințitul Siluan a transmis mesajul de întărire și consolare al Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, familiei îndurerate, fiilor duhovnicești și tuturor celor care l-au cunoscut și apreciat.

De asemenea Ierarhul Orheiului a vorbit despre munca și meritele părintelui Nicolae și a îndemnat pe toți cei ce l-au cunoscut să se roage Milostivului Dumnezeu pentru ca sufletul său să fie așezat în locul cel de fericire alături de cei drepți.

„Ori de câte ori participăm la o slujbă de înmormântare, ne gândim la propria noastră viață, cum ne-o petrecem și cât de atenți suntem la faptele noastre. Pare paradoxal, că odată cu moartea fizică a unei persoane, aceasta este mai prezentă în sufletul nostru. Ne rugăm astăzi ca Domnul Hristos, Cel înviat din morţi, să odihnească cu drepţii sufletul adormitului robului Său Protoiereul Nicolae, să îi răsplătească toată jertfa depusă ca preot, iar familiei îndurerate şi tuturor celor care l-au iubit şi preţuit să le dăruiască mângâiere sufletească,” a menționat PS Siluan.

Protoiereul Nicolae Gavrilița a fost înmormântat în curtea Bisericii.

Fie ca Domnul Iisus Hristos Cel înviat să odihnească sufletul său în lumina, pacea şi iubirea Preasfintei Treimi!

Veșnica lui pomenire din neam în neam!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *