PS Siluan, Episcop de Orhei, a săvârșit Slujba înmormântării Protoiereul mitrofor Eftimie Moroșanu, duhovnicul Protopopiatului Șoldănești

Sâmbătă, 25 aprilie, la Mănăstirea “Adormirea Maicii Domnului” s. Cuşelauca, a avut loc Slujba Înmormântării Protoiereul mitrofor Eftimie Moroșanu. Precedată de săvârșirea Sfintei Liturghii, slujba a fost oficiată de Preasfințitul Siluan, Episcopul Orheiului, Vicar al Mitropoliei Chișinăului si a întregii Moldove.  Alături de Preasfinția Sa a coliturghisit Arhimandritul Filaret (Cuzmin), Starețul Mănăstirii Căpriana și Propopul r. Șoldănești, Prot. mitr. Vasile Rotaru.

Cântările şi rugăciunile prin care clerul și credincioșii, în frunte cu PS Siluan, l-au petrecut astăzi pe vrednicul Părinte Eftimie spre locul de odihnă rânduit până la învierea cea de obşte, exprimă nu doar speranţa şi mângâierea dreptei răsplătiri, ci şi bucuria de-a vedea lumina Mântuitorului nostru Iisus Hristos Cel răstignit şi înviat.

Părintele Eftimie a slujit în mai multe parohii, între care s. Heciul Vechi, raionul Sîngerei, s. Cușmirca și s. Cotiujenii Mari, raionul Șoldănești, iar ultima parte a vieții a petrecut-o la mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” din Cușelăuca.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a adresat un cuvânt de întărire și mângâiere către cei prezenți, vorbind despre viața părintelui Eftimie va rămâne în istoria Bisericii și în amintirea noastră, un slujitor înțelept, râvnitor și cu o cumsecădenie deosebită.

În acest ceas de vremelnică despărţire la veşnicia cea nestricăcioasă, cele mai grăitoare cuvinte sunt ale Sfântului Apostol Pavel către ucenicul său Timotei: „lupta cea bună m-am luptat, călătoria am săvârşit, credinţa am păzit. De acum mi s-a gătit cununa dreptăţii, pe care Domnul îmi va da-o în ziua aceea, El, Dreptul Judecător, şi nu numai mie, ci şi tuturor celor ce au iubit arătarea Lui” (II Tim, 4, 7-8).

Pentru toate cele făcute pentru Dumnezeu și pentru oameni, să rugăm pe Dumnezeu să așeze cu drepții pe robul Său, preotul Eftimie Moroșanu. Dumnezeu să-l ierte!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *