PS Siluan al Orheiului a liturghisit cu prilejul cinstirii Icoanei Maicii Domnului „Cea cu trei mâini” (Trihirusa) în Cetatea Soroca

La 25 iulie, în ziua cinstirii icoanei Maicii Domnului „Cu trei mâini”, în cetatea Sorocii a fost oficiată Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.

La slujba praznicală condusă de către Preasfințitul SILUAN, Episcopul Orheiului și vicar mitropolitan, dimpreună cu Preasfințitul IOAN, Episcopul Sorocii,  au participat: prot. Nicolae CRAVEȚ, protopop și secretar al Vicariatului de Soroca, prot. Octavian MOȘIN, președintele Sectorului Sinodal Activitate Pastorală pentru Tineret, arhim. PAISIE (Tamazlîcaru), starețul Schitului Stîrceni, egum. VERA (Spinei), stareța Mănăstirii Cușelăuca, preoți soroceni și din alte protopopiate, dna Ala PILIPEȚCAIA, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, dl Ghenadie MUNTEAN, președintele raionului Soroca, dl Victor SĂU, primar al municipiului Soroca, consilieri, credincioși și pelerini-oaspeți la sărbătoarea mariologică.

Răspunsurile liturgice au fost date de către corul bisericii „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din mun. Soroca.

Preasfințitul SILUAN, Episcop de Orhei, a transmis mesajul părintesc al Înaltpreasfințitului Mitropolit VLADIMIR, adresând, totodată, un cuvânt de învățătură despre rolul Maicii Domnului în Biserica Dreptmăritoare, relatând câteva acte miraculoase legate de icoana Maicii Domnului pe care o prăznuim în această zi.

Episcopul IOAN a mulțumit Preasfințitului SILUAN pentru participarea la sărbătoare, oferindu-i în dar o icoană a Maicii Domnului „Cu trei mâini”.

Această sfințenie este una dintre cele mai vechi și mai cinstite icoane ale Născatoarei de Dumnezeu, iar creștinii noștri manifestă pioșenie aparte pentru această reprezentare sfântă.  Astfel, deja al doilea an consecutiv, Maica Domnului este cinstită prin rugăciune și o procesiune în jurul municipiului, care este organizată în ajunul zilei prăznuirii icoane făctoare de minuni.

Amintim că o copie a icoanei Maicii Domnului „Cu trei mâini” a fost adusă anul trecut de la Sfântul Munte Athos și oferită în dar Catedralei Episcopale din municipiul Soroca de către Mănăstirea Ciuflea din capitală.

Maica Domnului a fost și rămâne a fi mijlocitoarea și ocrotitoarea noastră. Să o avem mereu în rugăciunile noastre, adresându-ne Maicii noastre cerești cu toate durerile, nevoile și necazurile noastre pământești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *