PS Siluan a săvârșit Pavecernița Mare cu a doua parte a Canonului Sfântului Andrei Criteanul la Biserica „Sf. Onufrie cel Mare” din s. Brăviceni, r-ul Orhei

În prima săptămână a Postului Sfintelor Paști, potrivit rânduielii liturgice, în bisericile ortodoxe se citește Canonul cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul, o lucrare ce depășește 250 de imn prin care oamenii își plâng starea de păcat în care se află și exprimă dorința de a-L urma pe Mântuitorul Iisus Hristos.

Marți, 08 martie 2022, în a doua zi a Postului Mare, PS Siluan, Episcop de Orhei, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove a săvârșit Pavecernița cea Mare cu a doua parte a Canonului Sfântului Andrei Criteanul la Biserica „Sf. Onufrie cel Mare” din s. Brăvicenir-ul Orhei.

La finalul slujbei, Preasfințitul Episcop Siluan a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură despre specificul acestui important canon de inițiere a credincioșilor în lucrarea tainică a rugăciunii și pocăinței. Canonul Sf. Andrei Criteanul ne vorbește de exemple vii de pocăință. Ne încurajează să nu cădem în deznădejde, chiar dacă am păcătuit, dar să ne întoarcem către Dumnezeu. Avem Sfintele Taine ale spovedaniei și împărtășaniei, de care trebuie să ne pregătim și să le primim pe parcursul întregului an, dar mai ales acum, în perioada Postului Mare,” a menționat Ierarhul Orheiului.

Vremea este a pocăinței, vin către Tine, Fãcãtorul meu; ridicã de la mine lanțul cel greu al pãcatului, și, ca un îndurat, -mi iertare de greșale nu  urãștiMântuitorule nu  lepezi de la Fața Ta; ridicã de la mine lanțul cel greu al pãcatului, și, ca un milostiv, -mi iertare de greșale. (Canonul Sfântului Andrei Criteanul)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *