Preşedintele republicii la Mănăstirea Curchi

Preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a efectuat o vizită la Mănăstirea Curchi din raionul Orhei, în cadrul căreia a transmis acestui Complex Monastic vaza ce i-a fost înmânată şefului statului de către SS Kiril, Patriarh al Moscovei şi al întregii Rusii. 
Vaza cu imaginea Catedralei Patriarhale „Hristos Mântuitorul” din Moscova şi a stemei patriarhale i-a fost dăruită Preşedintelui de către Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, la reşedinţa patriarhală, în semn de apreciere a contribuţiei şefului statului la păstrarea şi dezvoltarea tradiţiilor ortodoxe. 
Şeful statului i-a înmânat vaza Arhimandritului Siluan (Şalaru), stareţul Mănăstirii Curchi, menţionând că acest cadou preţios vine să confirme odată în plus binecuvântarea de care se bucură credincioşii din Republica Moldova din partea Patriarhului Kiril. 
Arhimandritul Siluan a exprimat recunoştinţă Preşedintelui Vladimir Voronin, calificând acest gest drept un simbol al unităţii eforturilor autorităţilor bisericeşti şi laice în consolidarea şi dezvoltarea spiritualităţii cetăţenilor, în menţinerea păcii şi înţelegerii reciproce. 
Aflat la Curchi, Vladimir Voronin s-a familiarizat cu desfăşurarea lucrărilor de restaurare a obiectivelor din cadrul Complexului monastic Curchi, conform graficului pentru anul 2009. Printre cele mai importante dintre obiectivele incluse în planul pentru anul curent se numără seminarul, stăreţia, blocul social, etc. 
Preşedintele ţării a reafirmat necesitatea mobilizării eforturilor în vederea respectării termenelor de realizare a lucrărilor de restaurare a complexului monastic şi asigurării unei calităţi înalte a acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *