PC Părinte Arhimandrit Siluan (Șalari) a săvârșit Sfânta Liturghie în Duminica după Nașterea Domnului

Astăzi, 28.12.15/10.01.16, Biserica Ortodoxă s-a aflat în Duminica după Nașterea Domnului. Cu acest minunat prilej și într-o aleasă atmosferă de sărbătoare, la Sfânta Mănăstire Curchi a fost oficiată Sfânta Liturghie în biserica cu hramul „Sf. Ier. Nicolae”, de către un sobor de preoţi şi diaconi, în frunte cu PC Părinte Arhimandrit Siluan, Starețul Sfintei Mănăstiri Curchi.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Preacuvioșia Sa a ținut un cuvânt de învățătură în care a evidenţiat principalele înţelesuri duhovniceşti ce se desprind din pericopa evanghelică ce s-a citit astăzi, binecuvântându-i totodată pe numeroșii credincioşi prezenți la Sfânta Liturghie și mulţumindu-le pentru participarea la sfânta slujbă.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de corul bărbătesc „Flacăra” al Sfintei Mănăstiri Curchi, care în încheierea serviciului divin a bucurat inimile celor prezenți, interpretând un vast și minunat concert de colinde sfinte.

În după amiaza aceleiași zile, PC Părinte Stareț, Arhim. Siluan, a primit grupul de colindători din satul Chiperceni, raionul Orhei, însoțiți de primarul localității, dl Ion Voloșciuc și de Prot. Constantin Moisei, parohul Bisericii „Sf. Arh. Mihail” din satul Cihoreni, raionul Orhei, care au vestit Nașterea Domnului prin frumoasele colinde tradiționale aduse din cuprinsul zonei Orheiului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *