La Orhei a fost oficiată o slujbă de pomenire pentru ostașii căzuți în războiul din Afganistan

La data de 13 februarie 2020,  cu binecuvântarea Preasfințitului Siluan, Episcop de Orhei și Vicar al Mitropoliei Moldovei, a fost oficiată o slujbă de comemorare a soldaților căzuți în războiul din Afganistan.

Slujba de pomenire a fost oficiată la cererea administrației publice raionale și municipale și a fost oficiată de un sobor de preoți din Vicariatul Orhei, din care au făcut parte Prot. Mitr. Roman Leu, Prot. Mitr. Rostislav Postică, Prot. Mitr. Dumitru Stepanenco, Prot. Mitr. Efim Darie. Pr. Vasile Gavriliță. Pentru victimele războiului din Afganistan a fost oficiată slujba litiei mici.

Către rudele celor căzuți pe câmpurile de luptă și veteranii războiului s-au adresat Prot. Roman Leu, Secretarul Vicariatului de Orhei, preşedintele raionul Orhei, Dinu Țurcanu, primarul de Orhei, Pavel Verejanu, președintele asociației veteranilor războiului din Afganistan,  Anatolie Țibuleac.

În războiul din Afganistan au luptat aproximativ 13 mii de soldați moldoveni, dintre care aproape 300 și-au pierdut viața pe câmpul de luptă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *