Necesitatea protejării patrimoniului bisericesc prin eforturi comune

Înalt Prea Sfințitul Mitropolit Vladimir a avut astăzi o întrevedere cu Ministrul Culturii, Doamna Monica Babuc, în cadrul căreia s-a discutat despre necesitatea protejării patrimoniului bisericesc prin eforturile comune ale celor două instituții.

La dialog au mai participat Viceministrul Culturii, Domnul Gheorghe Postică, Exarhul Mănăstirilor din cuprinsul Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove, starețul Sf. Mănăstiri Curchi – Arhim. Siluan (Șalaru) și Prot. Mitr. Emanuil Brihuneț – Președintele Departamentului Mitropolitan Arhitectură și Pictură Bisericească.

Discuția s-a axat pe elucidarea pârghiilor necesare pentru efectuarea unor pași concreți în domeniul protecției monumentelor de arhitectură dar și de spiritualitate pe care îl reprezintă lăcașele de cult istorice din cadrul Bisericii Ortodoxe din Moldova.

Ambele părți au căzut de acord că acest proces este foarte solicitant, dar căruia trebuie să i se acorde o atenție sporită pentru salvarea patrimoniului bisericesc, cu rol deosebit de important în păstrarea și promovarea valorilor și identității naționale și duhovnicești.

Astfel de discuții dintre Mitropolit și Ministrul Culturii urmează să aibă loc periodic, în vederea analizării progreselor comune, dar și pentru a trasa noi obiective de conlucrare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *