Mesajul de felicitare al PC Părinte Exarh, Arhim. Siluan (Șalari), adresat ÎPS Părinte Mitropolit Vladimir, cu prilejul celebrării zilei de naștere

În ziua nașterii Întâistătătorului Bisericii noastre ne îndreptăm către păstorul nostru cel bun și vrednicul trimis al mântuirii noastre, Înalt Prea Sfințitul Părinte Mitropolit Vladimir, cu cele mai alese gânduri.

Înalt Prea Sfinția Voastră,

Vă cunoaștem ca un părinte și un ierarh cu frică de Dumnezeu, persoană de atitudine cu inițiativă și dinamism care, căutând credința cea drept-măritoare și mărgăritarul cel bun, ați realizat neobosit în toți acești ani de păstorire a Bisericii Ortodoxe din Moldova o adevărată luminare a pământului țării noastre. Acești ani de păstorire constituie un reper cert pentru dezvoltarea vieții bisericești, culturale și sociale contemporane din țara noastră.

În această zi aleasă pentru noi toți, Îl rugăm pe Mântuitorul Iisus Hristos, Arhiereul cel veșnic, să Vă păzească, Înalt Prea Sfințite Stăpâne, împreună cu turma încredințată de Dumnezeu spre păstorire, de toate necazurile și nevoile, arătându-Vă și mai departe un adevărat binevestitor şi săvârşitor al voii Lui cele sfinte și făclie dătătoare de lumină a țării și poporului nostru binecredincios.

Bunul Dumnezeu să ne învrednicească împreună cu Înalt Prea Sfinția Voastră de fericirea cea veşnică!

Cu smerenie și aleasă prețuire vă spun cu bucurie,

La mulți și binecuvântați ani!

 

Arhim. SILUAN (Șalari),

Starețul sfintei mănăstiri Curchi,

Președintele Sectorului Sinodal „Mănăstiri și Viață Monahală”,

Protopopul raionului Orhei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *