Mesajul de felicitare al ierarhului Orheiului, cu prilejul hramului orașului Orhei

Stimaţi locuitori ai orașului Orhei,

 Iubiți întru Hristos frați și surori,

An de an, la 8 noiembrie, orașul Orhei îmbracă straie de sărbătoare cu prilejul Hramului localității, prăznuirea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie.

Sărbătoarea hramului trebuie să ne adune în acelaşi duh al rugăciunii, al trăirii unor clipe de bucurie, când este proslăvit protectorul orașului nostru, e prilejul comuniunii, împărtăşirii din cele dumnezeieşti şi apoi al comunicării cu semenii noştri.

Oreheiul este un oraş cu oameni harnici şi buni la suflet și ne dorim ca această zi de sărbătoare să devie pentru fiecare locuitor al orașului o sursă de bucurie și un îndemn de a fi mai buni.

Cu prilejul prăznuirii Hramului Orașului, Vă doresc sănătate, bucurii, realizări frumoase în tot ce faceți și prosperare atât fiecăruia în parte, cât și întregii localități.

Având în inimi credință curată și rugându-ne sincer, ca Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, care ocrotește orașul nostru și Bunului Dumnezeu, să asculte smerita noastră rugăciune și să ne vegheze neamul, orașul, familiile şi să ne binecuvânteze în toate activităţile noastre.

La mulți și binecuvântați ani, dragi orheieni! 

Cu arhierești binecuvântări,

† SILUAN

Episcop de Orhei,

Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *